Bardzo rzadko zdarza sie że potrzebuję sprężonego powietrz, mozna policzyć na palcach jednej ręki, podpowiedzcie czy jest sens bawić się z dorabianiem zaworu do jakiegoś zuzytego spryskiwacza, czy kupić mała sprężarkę czy może jeszcze jakieś inne rozwiązanie zastosować?
Przedmuchiwanie nie wiem drobnego AGD, klawiatur... itp
Sprężone powietrze
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Re: Sprężone powietrze
Jak ma być mały kompresorek tylko do takich dorywczych prac z małym zapotrzebowaniem, to kupujesz względnie niedrogi do kół, najlepiej 12VDC/220VAC by w domu nie potrzebować zasilacza 12VDC, i masz do Twoich zadań i do samochodu zarazem, np
https://alle gro.pl/oferta/kompresor-samochodowy-przenosny-pompka-do-kol-sprezarka-12v-230v-14437362734

lub podobny, można zmienić odkręcając samochodowy, i wkręcając "sprężynkę" z odp końcówka i pistoletem, i masz komplet.

https://alle gro.pl/oferta/kompresor-samochodowy-przenosny-pompka-do-kol-sprezarka-12v-230v-14437362734

lub podobny, można zmienić odkręcając samochodowy, i wkręcając "sprężynkę" z odp końcówka i pistoletem, i masz komplet.
pozdrawiam,
Roman
Roman
-
- Posty w temacie: 1
A do tego jeszcze jakiś zbiornik (ja widziałem u pomysłowego dobromira zrobiony ze starego bojlera) i masz sporo powietrza, które i na zasilenie pistoletu do malowania wystarczy. Pewnie, że zawór ustalający ciśnienie na wyjściu też trzeba kupić.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Ale stary bojler to chyba nie zasilany tym malutkim kompresorkiem?

-
- Posty w temacie: 2
pbugdol pisze:Jak już zbiornik to z starej gaśnicy samochodowej lub niewiele większej.
Do takich widziałem zbiornik z... dętki samochodowej.
pozdrawiam,
Roman
Roman