Odnoszę wrażenie, że niektórzy wykonawcy szukają frajerów. Ta sama osoba podaje np. 2 maile do konkretnej oferty, następnie wycenia z jednego maila, podaje cenę kosmiczną i za jakiś czas z innego, cena również kosmiczna, tyle tylko że troszkę mniejszą. Jak przypuszczam, chcę wywrzeć wrażenia na zleceniodawcy że taka kwota jest adekwatna do zlecenia.
Kolego, rób to w sposób bardziej inteligentny, nie wysyłaj informacji w odstępie jednominutowym, bo ot jest podejrzane, a i tak wiele osób wysyła kilka, lub czasami kilkanaście zapytań, bo to chodzi o kasę.
Tak że, radzę zleceniobiorcą, którzy otrzymują oferty cenowe z forum, przyjrzeć się kwocie, bo to może byc podobny przypadek.
Dział ZLECENIA
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Re: Dział ZLECENIA
Ja odnoszę dokładnie odwrotne wrażenie
.
Jak 60 zł za blaszkę przy dwóch sztukach to drogo to kup se frezarkę narzędzia ustań przy maszynie i rób a nie wchodzisz na forum "amatorskie" i szukasz jeleni .
Zeby nie było żadnej oferty nie wysyłałem , nie lubię takich co to dla nich wszystko drogo .
Drogo to se zrób a nie marudzisz.

Jak 60 zł za blaszkę przy dwóch sztukach to drogo to kup se frezarkę narzędzia ustań przy maszynie i rób a nie wchodzisz na forum "amatorskie" i szukasz jeleni .
Zeby nie było żadnej oferty nie wysyłałem , nie lubię takich co to dla nich wszystko drogo .
Drogo to se zrób a nie marudzisz.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Najpierw popracuj nad jezykiem. Potem nad rysunkiem technicznym bo jest "z du**" i moja 14to letnia corka robi lepsze... A dopiero potem naprawiaj swiatEdwin pisze:zleceniobiorcą

Zeby nie bylo tez oferty nie wysylalem

-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Bieda usług CNC tom ll (?)Edwin pisze: ↑05 sty 2020, 19:04Odnoszę wrażenie, że niektórzy wykonawcy szukają frajerów. Ta sama osoba podaje np. 2 maile do konkretnej oferty, następnie wycenia z jednego maila, podaje cenę kosmiczną i za jakiś czas z innego, cena również kosmiczna, tyle tylko że troszkę mniejszą. Jak przypuszczam, chcę wywrzeć wrażenia na zleceniodawcy że taka kwota jest adekwatna do zlecenia.
Kolego, rób to w sposób bardziej inteligentny, nie wysyłaj informacji w odstępie jednominutowym, bo ot jest podejrzane, a i tak wiele osób wysyła kilka, lub czasami kilkanaście zapytań, bo to chodzi o kasę.
Tak że, radzę zleceniobiorcą, którzy otrzymują oferty cenowe z forum, przyjrzeć się kwocie, bo to może byc podobny przypadek.
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Norma- nikt nie odnosi się do sedna tematu
"Jak 60 zł za blaszkę przy dwóch sztukach to drogo to kup se frezarkę narzędzia ustań przy maszynie i rób a nie wchodzisz na forum "amatorskie" i szukasz jeleni" - napisz mi proszę w którym momencie napisałem że 60 zł to drogo?
"Najpierw popracuj nad jezykiem." - nie wiem o co ci chodzi, co do rysunku, możliwe, szczerze- nie przywiązywałęm uwagi, zależało mi na czasie, więc kolokwialnie mówiąc może być z "du...y". Pogratulować tylko takiej córki, która w takim wieku w ogóle interesuje się rysunkiem technicznym
"Jak 60 zł za blaszkę przy dwóch sztukach to drogo to kup se frezarkę narzędzia ustań przy maszynie i rób a nie wchodzisz na forum "amatorskie" i szukasz jeleni" - napisz mi proszę w którym momencie napisałem że 60 zł to drogo?
"Najpierw popracuj nad jezykiem." - nie wiem o co ci chodzi, co do rysunku, możliwe, szczerze- nie przywiązywałęm uwagi, zależało mi na czasie, więc kolokwialnie mówiąc może być z "du...y". Pogratulować tylko takiej córki, która w takim wieku w ogóle interesuje się rysunkiem technicznym