PLT>CNC
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 9
PLT>CNC
Uruchamiając konwerter PLT>CNC wyskakuje okno z komunikatem o błędzie (po czym zamyka program), eduCAD działa normalnie (stabilnie).
Co robię nie tak, w czym problem ??
Wersja jednostanowiskowa, licencjonowana – kupiona na aledrogo całkiem nie dawno. Windows XP prof. SP2
Co robię nie tak, w czym problem ??
Wersja jednostanowiskowa, licencjonowana – kupiona na aledrogo całkiem nie dawno. Windows XP prof. SP2
- Załączniki
-
- Nowy-3.jpg (63.12 KiB) Przejrzano 4102 razy
Zwątpienie jest oznaką, że podążasz w dobrym kierunku.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
Problemem może być interpreter kodu PLT. Olo_3 proszę cię wyślij mi na:
[email protected]
plik PLT, który konwertujesz. Zobaczę co się dzieje!
[email protected]
plik PLT, który konwertujesz. Zobaczę co się dzieje!
Maszyny i oprogramowanie CNC: eduCAD, STEP2CNC, LynxCUT, Styro3D, Tapper, cncCAD, Image2CAM, Turn3D, TERMCUT, LynxNEST (Nesting)
-
Piotr Rakowski,
Witam samego stwórcę (zamieszania
)
W mojej ocenie nie mam sensu abym wysyłał koledze jakiekolwiek pliki .plt ponieważ program zamyka się automatycznie (po2s- konwerter tylko) i nie ma to wpływu na fakt pracy, z jakimkolwiek plikiem lub bez.
Po prostu nie idzie odpalić konwertera.
Tylko nie rozumiem dlaczego.
Dodam może, ze wszystkie inne programy pracują stabilnie.
[ Dodano: 2006-11-05, 15:23 ]
Może lepiej jakiś dziennik błędów czy cos ?
[ Dodano: 2006-11-05, 15:43 ]
To co widać na foto powyżej (plik zaczynający się do IN; SP1;PU1400 6400;PD6600 6800;) jest tam sobie od nowości. Ja tego nie ładowałem.
Jeszcze jedna sprawa w programach (start>programy) mam tylko "eduCad 2.15 CNC" i nic więcej czy to normalne (?), jeśli tak to nie można dołożyć tam skrótów od innych programów z pakietu ?
miałem kiedyś zainstalowany sam konwerter (leżał sobie gratis - za dobrych czasów, jak nie cza było testować komercyjnych programów kupionych za własną kasę) może tam leży przyczyna konfliktu
Witam samego stwórcę (zamieszania

W mojej ocenie nie mam sensu abym wysyłał koledze jakiekolwiek pliki .plt ponieważ program zamyka się automatycznie (po2s- konwerter tylko) i nie ma to wpływu na fakt pracy, z jakimkolwiek plikiem lub bez.
[ Dodano: 2006-11-05, 15:23 ]
Może lepiej jakiś dziennik błędów czy cos ?
[ Dodano: 2006-11-05, 15:43 ]
To co widać na foto powyżej (plik zaczynający się do IN; SP1;PU1400 6400;PD6600 6800;) jest tam sobie od nowości. Ja tego nie ładowałem.
Jeszcze jedna sprawa w programach (start>programy) mam tylko "eduCad 2.15 CNC" i nic więcej czy to normalne (?), jeśli tak to nie można dołożyć tam skrótów od innych programów z pakietu ?
miałem kiedyś zainstalowany sam konwerter (leżał sobie gratis - za dobrych czasów, jak nie cza było testować komercyjnych programów kupionych za własną kasę) może tam leży przyczyna konfliktu
-
- Kontakt:
No bo to jest takie moje małe zabezpieczenie. Program PLT2CNC musi być odpalany przez eduCADa, inaczej się nie da.olo_3 pisze:W mojej ocenie nie mam sensu abym wysyłał koledze jakiekolwiek pliki .plt ponieważ program zamyka się automatycznie (po2s- konwerter tylko) i nie ma to wpływu na fakt pracy, z jakimkolwiek plikiem lub bez.
olo_3 pisze:Może lepiej jakiś dziennik błędów czy cos ?
Na razie nie ma potrzeby.
Nie jest od nowości. Program PLT2CNC zapamiętuje ostatnio konwetowany plik i jeśli zostanie wywołany samoistnie, bez pliku PLT zawsze konwertuje ostatni (w tym przypadku poprzedni) konwertowany.olo_3 pisze: To co widać na foto powyżej (plik zaczynający się do IN; SP1;PU1400 6400;PD6600 6800;) jest tam sobie od nowości. Ja tego nie ładowałem.
Nie - wyjaśnienie powyżej. Ja wiem na czym polega błąd, który Ci wyskoczył. Jest już poprawiony i nowa wersja konwertera 1.14 została rozesłana do dotychczasowych użytkowników.olo_3 pisze:Jeszcze jedna sprawa w programach (start>programy) mam tylko "eduCad 2.15 CNC" i nic więcej czy to normalne (?), jeśli tak to nie można dołożyć tam skrótów od innych programów z pakietu ?
Miał ten sam błąd, który Ci wyskoczył. Program za pieniądze jest przynajmniej poprawiany na bieżąco. O programach za darmo zwykle po wrzuceniu do Netu się zapomina. Działają, albo nie.olo_3 pisze:miałem kiedyś zainstalowany sam konwerter (leżał sobie gratis - za dobrych czasów, jak nie cza było testować komercyjnych programów kupionych za własną kasę) może tam leży przyczyna konfliktu

Maszyny i oprogramowanie CNC: eduCAD, STEP2CNC, LynxCUT, Styro3D, Tapper, cncCAD, Image2CAM, Turn3D, TERMCUT, LynxNEST (Nesting)
-
No tak cza uczciwie przyznać ze Kolega reaguje na sugestie użytkowników.Piotr Rakowski pisze:Program za pieniądze jest przynajmniej poprawiany na bieżąco. O programach za darmo zwykle po wrzuceniu do Netu się zapomina. Działają, albo nie.
Wysłałem Ci email.
-
- Kontakt:
-
Szanowny Kolego
Albo mnie się trafiają najgorsze przypadki, albo te program jest faktycznie do niczego.
Pobrałem aktualizacje, przekopiowałem, pozmieniałem nazwy - i co, i nic.
Teraz przy otwieraniu programu wyskakuje komunikat o braku certyfikatu (wcześniej tak nie było) oczywiście można kliknac „nie pokazuj więcej”, ale to miał być profesjonalny program, a nie dziecinada jaka kolega wyprodukował
Konwerter teraz wprawdzie się uruchamia (wpierw okno o braku certyfikatu), ale po załadowaniu pliku (plt) przestaje działać (objaw jak wcześniej)- czyli nic nie naprawione !
W związku z tym pytam publicznie Kolegę: kiedy te błędy (wszystkie) zostaną poprawione i dlaczego Kolega wypuszcza na rynek nie przetestowany program przecież to skandal i brak zasad. Na stronie której kupiłem program nie pisało nic, ze jest to wersja beta, wprost przeciwnie .
Albo mnie się trafiają najgorsze przypadki, albo te program jest faktycznie do niczego.
Pobrałem aktualizacje, przekopiowałem, pozmieniałem nazwy - i co, i nic.
Teraz przy otwieraniu programu wyskakuje komunikat o braku certyfikatu (wcześniej tak nie było) oczywiście można kliknac „nie pokazuj więcej”, ale to miał być profesjonalny program, a nie dziecinada jaka kolega wyprodukował
Konwerter teraz wprawdzie się uruchamia (wpierw okno o braku certyfikatu), ale po załadowaniu pliku (plt) przestaje działać (objaw jak wcześniej)- czyli nic nie naprawione !
W związku z tym pytam publicznie Kolegę: kiedy te błędy (wszystkie) zostaną poprawione i dlaczego Kolega wypuszcza na rynek nie przetestowany program przecież to skandal i brak zasad. Na stronie której kupiłem program nie pisało nic, ze jest to wersja beta, wprost przeciwnie .
- Załączniki
-
- Nowy-2.jpg (40.27 KiB) Przejrzano 4583 razy
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
jako że nie znam się na windowsach to nie podpowiem dlaczego tak się dzieje
ale chyba jednak masz pecha albo coś nie gra z windą
u mnie na wszystkich kompach a zainstalowałem próbnie na
WinME '98 XP pro sp1 i linuksie chodzą bez błedu
co do konwertera to zobacz tak:
zmiany --> opcje konwersji plt -->rozdzielczość łuków
powinno tam być 1,000 spróbuj zmienić na np 5,000
może nie to że nie działa ale konvertuje krzywe a to chce potrwać
jak zmieniłem rozdzielczość na 0,100 to czekalem kilka chwil zanim pokazal wynik
ale chyba jednak masz pecha albo coś nie gra z windą
u mnie na wszystkich kompach a zainstalowałem próbnie na
WinME '98 XP pro sp1 i linuksie chodzą bez błedu
co do konwertera to zobacz tak:
zmiany --> opcje konwersji plt -->rozdzielczość łuków
powinno tam być 1,000 spróbuj zmienić na np 5,000
może nie to że nie działa ale konvertuje krzywe a to chce potrwać
jak zmieniłem rozdzielczość na 0,100 to czekalem kilka chwil zanim pokazal wynik