ploter płaski zlece wykonanie
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 8
- Kontakt:
ploter płaski zlece wykonanie
Witam zlecę wykonanie plotera płaskiego. Ma ciąć papier do grubości 1.5mm, ma mieć możliwość regulacji nacisku z poziomu komputera, ustawiany i automatyczny punkt zero oraz trzymanie podsys.
Bardzo proszę o oferty.
pozdrawiam serdecznie.
Bardzo proszę o oferty.
pozdrawiam serdecznie.
Tagi:
-
- Kontakt:
Interesuje mnie pole robocze 450x350mm. Nóż wleczony. A jeśli była by technicznie możliwość to chciałbym by można było ręcznie zmieniać kąt noża w osi Z. Chodzi o to by można było ciąć pod kątem np 45st papier do grubości 1.5mm. Tylko właśnie czy jest to do wykonania beż dużo większych nakładów niż przy cięciu prostym.
pozdrawiam
pozdrawiam
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
Dokładnie taki: http://www.grawerki.biz/index.php?action=produkty&id=40
Obejrzyj koniecznie zdjęcia i filmy z jego pracy.
Obejrzyj koniecznie zdjęcia i filmy z jego pracy.
Maszyny i oprogramowanie CNC: eduCAD, STEP2CNC, LynxCUT, Styro3D, Tapper, cncCAD, Image2CAM, Turn3D, TERMCUT, LynxNEST (Nesting)
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Co prawda to zupełnie inna bajka ale mniemam że przy takich gabarytach nie będzie to maszyna profesionalnie pracująca 24/365. Wiec może dla zmniejszenia kosztów lepiej ci zrobić po prostu ploter frezujący i wycinać z tektury frezem 1mm, Trochę będzisz miał gorsze krawędzie no i syfu z frezowania ale rozwiązanie będzie spoooro tańsze.
Pozdrawiam
FDSA
Pozdrawiam
FDSA
-
- Kontakt:
To cięcie "pod kątem" to miało być tylko jako dodatkowa funkcja tej maszyny. Myślałem, że to nie będzie aż takie skomplikowane(wybaczcie jestem tylko mgr Sztuk Pięknych
) i chciałem by maszynka dodatkowo wycinała mi pass-partuo z 1,5 mm kartonu do oprawiania grafik.
W takim razie potrzebuję tylko maszynkę - ploter o polu roboczym od 450x350mm do 420x550mm (zależy od ceny), który będzie ciął papier- karton do grubości max 1 mm ze zmienną siłą nacisku.
Generalnie chcę robić na nim ażurowe kartki okolicznościowe oraz prototypy małych opakowań artystycznych stąd takie "małe" pole robocze. Bardzo zależy mi na by ten papier lub karton wycinany trzymał się beż żadnych podkładów, mat itp. Bo gdy daje się jakieś maty transportowe tak jak w przypadku ploterów rolkowych to po wycięciu i odklejeniu od maty papier zwija się, jest le i nie nadaje sie na kartkę itp.
Dlatego podsys przy takich zadaniach wydaje się najlepszym rozwiązaniem. Teraz tylko kwestia jak zrobić by trzymało całą powierzchnią aby można było wycinać małe elementy. Gdzieś na forum, że na płytę rastrową daje się płytę wiórową wtedy trzyma całą powierzchnią i jest tania w eksploatacji.
Czekam na propozycje i oferty
Pozdrawiam
[ Dodano: 2011-02-15, 14:29 ]
No chyba, że trzymanie elektrostatyczne tak w starych Rolandach, ale nie znam się za bardzo czy się to da zrobić. Liczę na Wasze doświadczenie

W takim razie potrzebuję tylko maszynkę - ploter o polu roboczym od 450x350mm do 420x550mm (zależy od ceny), który będzie ciął papier- karton do grubości max 1 mm ze zmienną siłą nacisku.
Generalnie chcę robić na nim ażurowe kartki okolicznościowe oraz prototypy małych opakowań artystycznych stąd takie "małe" pole robocze. Bardzo zależy mi na by ten papier lub karton wycinany trzymał się beż żadnych podkładów, mat itp. Bo gdy daje się jakieś maty transportowe tak jak w przypadku ploterów rolkowych to po wycięciu i odklejeniu od maty papier zwija się, jest le i nie nadaje sie na kartkę itp.
Dlatego podsys przy takich zadaniach wydaje się najlepszym rozwiązaniem. Teraz tylko kwestia jak zrobić by trzymało całą powierzchnią aby można było wycinać małe elementy. Gdzieś na forum, że na płytę rastrową daje się płytę wiórową wtedy trzyma całą powierzchnią i jest tania w eksploatacji.
Czekam na propozycje i oferty
Pozdrawiam
[ Dodano: 2011-02-15, 14:29 ]
No chyba, że trzymanie elektrostatyczne tak w starych Rolandach, ale nie znam się za bardzo czy się to da zrobić. Liczę na Wasze doświadczenie

-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Samo trzymanie podciśnieniowe nie jest problemem.... problem jak mówili koledzy masz w głowicy tnącej. Jeśli chcesz tylko wycinać proste opakowania i do tego będziesz pisał kod ręcznie to myślę że można sterować nożem jako sterowanie czwarta osią i samemu ustawiać nóż. Na pewno będzie to tańsze rozwiązanie. Tak czy inaczej w 10 000 będzie Ci się bardzo ciężko zmieścić.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
Jest i taki. Ten ploter to TABLECUT-2 - dokładnie taki, o jakim piszesz:
http://www.grawerki.biz/index.php?action=produkty&id=31
Film nr 1 z cięcia w grubym kartonie:
Film nr 2 z cięcia szablonu z folii PET:
http://www.grawerki.biz/index.php?action=produkty&id=31
Film nr 1 z cięcia w grubym kartonie:
Film nr 2 z cięcia szablonu z folii PET:
Maszyny i oprogramowanie CNC: eduCAD, STEP2CNC, LynxCUT, Styro3D, Tapper, cncCAD, Image2CAM, Turn3D, TERMCUT, LynxNEST (Nesting)