Ploter Tnący Seron 700 COM jak to ruszyć ?
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
-
- Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 1
w tym budżecie całkiem dobry sprzęt
Witam!
Posiadam taki ploter tnący i do wycinania folii nadaje się w 100%. Ma swoje wady jednak czego oczekiwać za ok tys zł. Na plikach plt śmiga bez problemu. Z ustawieniami początkowymi jest niezły bałagan .Część ustawień w calach , część w mm ale jak ktoś ma stalowe nerwy da radę.
Program dołączony na płycie też prosty do ogarnięcia. W celach hobbystycznych polecam. Jakość wycinania bardzo dobra.
wady...serwis,brak jakiejkolwiek pomocy, mój rzadko ale zdaża mu się gdzieś przeskoczyć
Posiadam taki ploter tnący i do wycinania folii nadaje się w 100%. Ma swoje wady jednak czego oczekiwać za ok tys zł. Na plikach plt śmiga bez problemu. Z ustawieniami początkowymi jest niezły bałagan .Część ustawień w calach , część w mm ale jak ktoś ma stalowe nerwy da radę.
Program dołączony na płycie też prosty do ogarnięcia. W celach hobbystycznych polecam. Jakość wycinania bardzo dobra.
wady...serwis,brak jakiejkolwiek pomocy, mój rzadko ale zdaża mu się gdzieś przeskoczyć

-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Opisz proszę jak wygląda ta drżączka linii prostych, lub najlepiej zrób zdjęcie (jak nie masz makro to wystarczy przyłożyć lupę do aparatu). To jest na całej długości czy tylko na końcach linii? Czy wzór jest powtarzalny co X mm. Może ten X mm = skok śruby? Czy podczas pracy maszyny słyszysz efekty powodujące te drgania linie? Czy czuć jakieś charakterystyczne drgania maszyny?txtil pisze:linie zamiast prostych wychodza ''drżące''
zachowanie spokoju oznacza zdolności do działania
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Witam odgrzewam kotleta ale...
Mam techniczne pytanie, może mi pomożecie.
Oczywiście ploter działa ale mam problem ze skalowanie projektów. Wszystkie parametry w ploterze i ArtCut zostały wprowadzone wedle instrukcji ale nie działa jak powinno a mianowicie po ustawieniu danego rozmiaru grafiki np długość 28 cm po eksportowaniu jako plt i zaimportowaniu do artcut wszystko jest cacy. Problem pojawia sie w momencie samego cięcia tzn że w programie do wycinania jest projekt o dł 28 cm ale sam ploter zaniża i wycina grafikę proporcjonalnie o 8 cm mniejszą.
Ploter na windows 7 64bit
Co robić?
Z góry dziękuje za szybką odpowiedź
Mam techniczne pytanie, może mi pomożecie.
Oczywiście ploter działa ale mam problem ze skalowanie projektów. Wszystkie parametry w ploterze i ArtCut zostały wprowadzone wedle instrukcji ale nie działa jak powinno a mianowicie po ustawieniu danego rozmiaru grafiki np długość 28 cm po eksportowaniu jako plt i zaimportowaniu do artcut wszystko jest cacy. Problem pojawia sie w momencie samego cięcia tzn że w programie do wycinania jest projekt o dł 28 cm ale sam ploter zaniża i wycina grafikę proporcjonalnie o 8 cm mniejszą.
Ploter na windows 7 64bit
Co robić?
Z góry dziękuje za szybką odpowiedź