Ploter -co polecacie?
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Ploter -co polecacie?
Witam,
Potrzebuję ploter do cięcia uszczelek i innych detali z gumy, kryngielitu, ptfe mikrogumy.
ploter jest uzupelnieniem mojej seryjnej produkcji na mimośrodzie, nożycach krążkowych, sztancy.
denerwuje mnie ciągłe dorabianie wykrojników pod małe serie. albo mierzenie i ręczne ustawianie średnic od linijki.
Absolutnie nie chcę zastępować mimośród który jest bardzo szybki i w 100% powtarzalny
to ma być dodatkowo do "nietypówek"
kimla za drogi. podobno oprzyrządowanie-noże drogie a często pękają.
myślałem o plot group z gizycka lub infotec z Nekla
mój budzet około 50tyś. zł
nie chcę kupować jakiegoś chińczyka ale nie chcę też wywalać 150tyś. zł za maszynę która będzie pracować może 50-60godzin w miesiącu.
[ Dodano: 2014-12-01, 18:53 ]
pewnie za mały budzet wiec mógłbym go podniesc do 70tys.
Potrzebuję ploter do cięcia uszczelek i innych detali z gumy, kryngielitu, ptfe mikrogumy.
ploter jest uzupelnieniem mojej seryjnej produkcji na mimośrodzie, nożycach krążkowych, sztancy.
denerwuje mnie ciągłe dorabianie wykrojników pod małe serie. albo mierzenie i ręczne ustawianie średnic od linijki.
Absolutnie nie chcę zastępować mimośród który jest bardzo szybki i w 100% powtarzalny
nie chcę kupować jakiegoś chińczyka ale nie chcę też wywalać 150tyś. zł za maszynę która będzie pracować może 50-60godzin w miesiącu.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Kontakt:
Re: Ploter -co polecacie?
Przy takim budżecie mozemy polecić którąś z naszych maszyn - Havok lub Sentinel. Najlepiej prosimy o kontakt pod numerem telefonu 87 428 15 35 - Plot Groupuszczelka24 pisze:Witam,
Z pasji do wiedzy. Z wiedzy do pasji - CNC. Polski producent obrabiarek CNC.
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Witam,
zapraszam do kontaktu z naszą firmą. Obecnie tworzymy wersję maszyny specjalnie do cięcia uszczelek. Na tle konkurencji wyróżnia nas to, że posiadamy własne sterowanie i oprogramowanie (w tym nesting).
Dodatkowo w tym roku do naszej oferty wejdą noże produkowane specjalnie na nasze zamówienie.
e-mail: [email protected]
tel: 501-76-88-89
zapraszam do kontaktu z naszą firmą. Obecnie tworzymy wersję maszyny specjalnie do cięcia uszczelek. Na tle konkurencji wyróżnia nas to, że posiadamy własne sterowanie i oprogramowanie (w tym nesting).
Dodatkowo w tym roku do naszej oferty wejdą noże produkowane specjalnie na nasze zamówienie.
-
Witam
Pracowałem na ploterze Kimli który był kupiony w 2007 i trochę się bawiłem nowszym kupionym w zeszłym roku, też głównie uszczelki z różnych materiałów. Noże używałem z węglika i wcale nie pękały lecz wymagały ostrzenia na diamentówce. Noże nie były zamawoane u Kimli bo są też inni co się tym zajmują, robią to taniej i takie jakie chciałem. Polecam Kimle ale budżet trochę mały.
Pracowałem na ploterze Kimli który był kupiony w 2007 i trochę się bawiłem nowszym kupionym w zeszłym roku, też głównie uszczelki z różnych materiałów. Noże używałem z węglika i wcale nie pękały lecz wymagały ostrzenia na diamentówce. Noże nie były zamawoane u Kimli bo są też inni co się tym zajmują, robią to taniej i takie jakie chciałem. Polecam Kimle ale budżet trochę mały.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
-
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Oczywiście, że zaletaoprawcafotografii pisze:Pytanie tylko czy to jest zaleta czy wadatnace.pl pisze:...Na tle konkurencji wyróżnia nas to, że posiadamy własne sterowanie i oprogramowanie (w tym nesting)....

To, że Kimla ma własne sterowanie i oprogramowanie to wiadome, ale Megaplot to trochę inna bajka. Jakiś program tam mają... i w sumie tyle. Zapraszam na forum, ponieważ nie chce zabierać głosu w ocenie konkurencji. Ja mogę wskazać różnice.oprawcafotografii pisze:Kimla tez ma wlasne, Megaplot tez. I pewnie setka innych producentow.
Niestety nie ma też setki innych producentów z własnym sterowaniem, ponieważ większość stosuje cncGraF Pro lub chińskie "serce" (można poznać po programach typu Ucancam).
Ważne jest to jakie możliwości daje dane oprogramowanie i sterowanie. My nie mamy tylko oprogramowania sterującego, lecz też:
- graficzne z przystosowaniem pod pracę konkretnych maszyn (frezarki, plazmy, cuttery, termiczne, tnące itp.)
- konwertery (np.: bitmap na G-CODE, 3D)
- nesting (który został zaprezentowany na forum)
- i wiele innych
Poza wszystkim jako producent stworzyliśmy wiele rozwiązań, które obecnie używa też nasza konkurencja.
Zapraszam do nas w marcu, kiedy wyremontujemy showroom wtedy będzie mógł Pan ocenić różnicę między nami i konkurencją.
Pozdrawiam,
Marcin Rakowski
LYNX Poland
ul.Instalatorów 9/205
02-237 Warszawa
biuro: (22)825-61-22 lub (22)825-92-66
Marcin Rakowski
LYNX Poland
ul.Instalatorów 9/205
02-237 Warszawa
biuro: (22)825-61-22 lub (22)825-92-66
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Szukam informacji na temat maszyny Havok, czy ktoś posiada takową lub pracował na takiej.
[ Dodano: 2016-10-10, 16:07 ]
Strasznie mało popularna to maszyna
. Napisze w czym problem może ktoś będzie tak miły. Czy w tej maszynie lub podobnych strumień powietrza przechodzący przez głowicę jest ciągły czy powinien być sterowany. Dmucha nawet po wyłączeniu zasilania.
[ Dodano: 2016-10-10, 16:07 ]
Strasznie mało popularna to maszyna

HM Designers