Witam. Chciałbym zapytać o koszt toczenie 14 tulejek z poliamidu o średnicy 30mm , długości 5 cm i z otworem fi 10mm.
Tulejka ma być wbita w rurę o średnicy 27mm na wcisk.
Tulejki poliamidowe
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
michal1202, no to powodzenia Ci życzę poliamid ø30 wcisnąć w otwór rury ø27...
Rozumiem różnicę 0.3, 0.5 ale 3mm, Zniszczysz tulejkę lub rurę jeżeli jest cienkościenna aluminiowa. A prasa 20T czyni ponoć cuda
Jeżeli dobierzesz odpowiedni materiał znaczy się rurę z poliamidu to koszt obróbki nie powinien przekroczyć 2-3zł od sztuki.
Rozumiem różnicę 0.3, 0.5 ale 3mm, Zniszczysz tulejkę lub rurę jeżeli jest cienkościenna aluminiowa. A prasa 20T czyni ponoć cuda

Jeżeli dobierzesz odpowiedni materiał znaczy się rurę z poliamidu to koszt obróbki nie powinien przekroczyć 2-3zł od sztuki.
Pozdrawiam Sławek
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Myślę że za 50 zł + materiał uda się znaleźć kogoś kto się tego podejmie (robiąc z wałka).
Koszt wykonania wg. mnie jest bardzo zależny od spodziewanego efektu a przy takiej ilości to istotnym składnikiem ceny będzie koszt przesyłki materiału.
Po wykonaniu otworu na fi 10 w jakiejś tolerancji (chociażby wiertłem fi 10) po wprasowaniu jej z dużym wciskiem już ten otwór nie będzie miał 10mm średnicy.
Może wymagania co do tolerancji średnicy są żadne +/- 0,5mm to co innego.
Wcisk jaki ma być można policzyć nie mniej jednak 3mm to stanowczo za dużo bez liczenia
.
Koszt wykonania wg. mnie jest bardzo zależny od spodziewanego efektu a przy takiej ilości to istotnym składnikiem ceny będzie koszt przesyłki materiału.
Nie chce mi się wierzyć w to żeby akurat dało się kupić pasującą tuleję.Jeżeli dobierzesz odpowiedni materiał znaczy się rurę z poliamidu to koszt obróbki nie powinien przekroczyć 2-3zł od sztuki.
Po wykonaniu otworu na fi 10 w jakiejś tolerancji (chociażby wiertłem fi 10) po wprasowaniu jej z dużym wciskiem już ten otwór nie będzie miał 10mm średnicy.
Może wymagania co do tolerancji średnicy są żadne +/- 0,5mm to co innego.
Wcisk jaki ma być można policzyć nie mniej jednak 3mm to stanowczo za dużo bez liczenia

-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2