W poscie padlo pytanie jak wykonać : przedewszystkim dokładnie i zgodnie z technologia.
Skoro jest to element odpowiadający za prace układu kierowniczego w pojeździe to jest to element ODPOWIEDZIALNY. Podejscie "obojętnie jaka stal", nie sa istotne przetłoczenia to podejście ZLE które skończyć może się tylko w jeden sposób.
Tia... nie chciałbyś wiedzieć z jaką jakością ten element jest wykonywany orygialnie przez producenta. Nie ma żadnej jakości. Całość nie rozpada się po kilku latach tylko dlatego że te śruby mają klejone gwinty na montażu. Gdyby nie to, całość rozleciałaby się od drgań po paru tys km. I tu właśnie jedyne znaczenie ma połączenie gwintowe tych stelaży ze sterownikiem ,sama blacha nie przenosi żadnych napreżeń ani nie opiera się na niej żaden ciężar. Stal jest najlichsza, rdzewienie w aucie po kilku miesiącach uzytkowania mimo że jest wewnątrz kabiny.
Gdyby to się dało dokupić to nie zakładałbym tego wątku. Nawet nie wiem kto produkuje te blachy, producentem sterownika jest Delhi ale przecież nie tłoczą sami tych blach.... Zresztą ten model zakonczyl produkcje i nie sądze zeby ktoś miał tego zapasy.
Co do Chin to nie zgodzę się. Kilka razy już zamawiałem rózne rzeczy, często produkcja była tylko na moje zamowienie i dało sie zamówic 100, 200szt bez problemu i cena było ok. Cło jest teraz śmiesznie niskie. Nie zamawiałem niestety nigdy takiego elementu, raczej plastkiowe odlewy i stelarze, z drobnymi elementami metalowymi, ale przecież żeby zrobić coś z plastiku też musi być projekt, prototyp itp. Część firm prosi tylko o przysłanie oryginału i po 30 dniach przychodzi gotowy produkt (półprodukt) do sprawdzenia.