...powiem tak, sam robię w firmie gdzie robimy balustrady, co mogę więcej powiedzieć w firmie jestem na pierwszym miejscu bo znam sie na wszystkim co się z tym wiąże i pracuje przy tym (cięcie, frezowanie, wiercenie, toczenie, spawanie, szlifowanie,polerowanie), bez konkretnych maszyn to na początek za bloki to się nawet nie bierz, jakiś tam dom zrobisz nawet jednym flexem, ale nie bloki dlaczego? dlatego ze sie zajebiesz, nierdzewka wymaga dokładności i precyzji, nie tak jak w czarnej stali, samemu to kicha bo nawet przytrzymać jak przyjdzie to nie dasz rady spawać, i tak jak wyżej pisali, zeby sie wbić musiałbyś dać niższe ceny niż inni, a niektóre ceny to są już tak niskie że nieraz jak słysze to się dziwię że sie to komuś opłaci robić, jestem z okolic Starego Sącza(małopolska) powiem Ci że tu u mnie konkurencji jest sporo, i już da się odczuć bo dawniej roboty był nawał a teraz jest znacznie mniej... , w systemowe akurat się nie bawimy, proste balkony robi się raz dwa, gorzej jak przyjdzie robić coś po łukach, półokręgi itp wtedy jeszcze dochodzi walcarka, z klatkami schodowymi zaś jest tak że trzeba umieć dobrze wyliczyć kąty i poźniej dobrze frezować, akurat ja robię to sam bez programów, chyba że będziesz zlecać to komuś,
ogólnie nie jest tak kolorowo jak by się mogło wydawać, nie chciałbym Cie zniechęcać ale ciężki kawałek chleba (Tobie jako początkującemu może sie wydawać fajnie, bo zrobiłeś np. to co na zdjęciach tą balustradę i sie na niej teraz wzorujesz,) na blokach teraz są takie krótkie terminy wykonania robót że nam nieraz ciężko jako doswiadczonej ekipie sie wyrobić w czasie
Jak nie spróbujesz to sie nie przekonasz, jeśli jednak bedziesz działał w Tym kierunku to życzę Ci żeby się udało, (sam dawniej miałem firmę usług spawalniczych) w razie gdybyś potrzebował pomocy technicznej to pisz do mnie
[email protected] ewentualnie na fb jesli masz...