dopiero sie zarejstrowalem i zanim opisze o co chodzi sie przedstawie. Nazywam sie Denis i mieszkam od ponad 3 lat w Polsce. Jak widac, nie pisze bardzo dobrze po Polsku i nie uzywam Polskiej klawiatury. Mam nadzieje ze to nie wielki problem dla was. Z rozmowa mi lepiej idzie

Jak w Tytulu opisane chodzi o wyrownanie grubej Blachy od 16mm. Jaka Maszyna to sie robi czyli jak sie ta Maszyna nazywa po Polsku, bo szukam firmy ktora takie Maszyny posiada w poblizu Bytomia/Tarnowskich gor/Zabrza/Katowic.
Pytalem sie w niemieckim Forum o to samo. Dowiedzialem sie jak sie ta Maszyna nazywa po niemieczku, czyli "Langhobelmaschine". Przetlumaczono to znaczy Dluga strugarka albo Dluga maszyna do Strugania

Wyslali mi tez Linki na ktorej widac taka maszyne w akcji na youtube: [youtube][/youtube]
Mowieli ze na Malej Frezarce ala Optimum BF20L takie rzeczy sie nie robi bo stol za maly i bedzie trzeba czesto przesuwac ta blachy co nie gwarantuje ze bedzie wszedzie dokladnie tak samo proste.
Wiec potrzebuje wasza pomoc zeby dowiedziec sie jak taka maszyna sie po polsku nazywa zebym mogl znalezc firme ktore ma takie uslugi. Dosyc dlugo szukalem na google jak i na youtube ale niestety nic podobnego nie moglem znalezc.
Dzieki z gory.
Pozdrawiam,
Denis