Koszyk zaworka pompy - jak wykonać?
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Koszyk zaworka pompy - jak wykonać?
Witam,
Potrzebuję wykonać element ze stali nierdzewnej lub mosiądzu - dokładnie chodzi o koszyk zaworka pompy tłokowej (niestety jeden został uszkodzony).
Jakie urządzenia są potrzebne do wykonania takiego elementu? bo nie za bardzo wiem gdzie szukać firmy która podjęła by się wykonania pojedynczej sztuki.
Przybliżone wymiary:
Średnica wewnętrzna = 15mm
Wysokość = 14mm
Grubość = 1mm
Bardzo proszę o pomoc bo sprawa jest dość pilna i przepraszam jeśli wybrałem zły dział na forum.
Potrzebuję wykonać element ze stali nierdzewnej lub mosiądzu - dokładnie chodzi o koszyk zaworka pompy tłokowej (niestety jeden został uszkodzony).
Jakie urządzenia są potrzebne do wykonania takiego elementu? bo nie za bardzo wiem gdzie szukać firmy która podjęła by się wykonania pojedynczej sztuki.
Przybliżone wymiary:
Średnica wewnętrzna = 15mm
Wysokość = 14mm
Grubość = 1mm
Bardzo proszę o pomoc bo sprawa jest dość pilna i przepraszam jeśli wybrałem zły dział na forum.
- Załączniki
-
- Koszyka zaworka
- DSC00328.JPG (70.75 KiB) Przejrzano 710 razy
-
- Koszyk zaworka fot.2
- DSC00324.JPG (66.5 KiB) Przejrzano 810 razy
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Ale po co identyczne? Skoro tę samą funkcję spełni to nie musi być. Czy ta identyczność z powodu samego przyzwyczajenia wynika, że rzeczy muszą być podobne? Chyba, że ktoś jedną część podwędził i trzeba wykonać drugą identyczną, żeby się nie wydało. Drzewa w lesie też nie są identyczne a mimo to, las istnieje.
Pomnik Ikara - Ku pamięci dawnego lotniska w Fordonie.