Ustawianie przecinarki taśmowej.
-
Autor tematu - Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Ustawianie przecinarki taśmowej.
Witam
Mam problem z ustawieniem swojej przecinarki taśmowej do metalu.
Jest to najtańszy model makteka na taśmę 13mm
Teraz już w miarę udało mi się doregulować ją, ale np jak docisnę ,żeby szybciej ciąć to taśma potrafi spać , to samo jak na brzeszczot chlusnę trochę wody z ludwikiem żeby szło lepiej.
A wiec wobec tego pytam czy zna ktoś metodologię ustawiania przeciarki taśmowej aby cięła prosto , nie niszczyła brzeszczotu i nie spadał?
Wiem ,że był temat o tym jakieś pół roku temu..
Jednak 2h na szukajce nie dały zadowalających efektów?
Jeśli ktoś ma linka do tamtych wydarzeń proszę o podesłanie..
pozdrawiam
Remigiusz Szewczyk
Mam problem z ustawieniem swojej przecinarki taśmowej do metalu.
Jest to najtańszy model makteka na taśmę 13mm
Teraz już w miarę udało mi się doregulować ją, ale np jak docisnę ,żeby szybciej ciąć to taśma potrafi spać , to samo jak na brzeszczot chlusnę trochę wody z ludwikiem żeby szło lepiej.
A wiec wobec tego pytam czy zna ktoś metodologię ustawiania przeciarki taśmowej aby cięła prosto , nie niszczyła brzeszczotu i nie spadał?
Wiem ,że był temat o tym jakieś pół roku temu..
Jednak 2h na szukajce nie dały zadowalających efektów?
Jeśli ktoś ma linka do tamtych wydarzeń proszę o podesłanie..
pozdrawiam
Remigiusz Szewczyk
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Słuchaj, takie wstawienie obrazków nic nie daje. Skorzystaj z opcji umieszczonej poniżej okienka wpisywania tekstu:"KLIKNIJ TUTAJ ABY WGRAĆ ZDJĘCIA I WSTAWIĆ W TREŚĆ POSTA"
W ten sposób możesz wstawić większe obrazki, które w ogóle da się odczytać.
W ten sposób możesz wstawić większe obrazki, które w ogóle da się odczytać.
Pomnik Ikara - Ku pamięci dawnego lotniska w Fordonie.
-
Autor tematu - Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
A mam jeszcze pytanie , co jest problemem ,że taśma nie nachodzi dobrze na koło napędowe.... tzn pół taśmy wystaje mi poza koło...
Bo jest regulacja ale to na kole wolnym , a na kole napędowym jak to zrobić? czyżby tylko blokiem łożyskowym góra/dół na powrocie taśmy?
Próbowałem już go podnieść tak ,że łożysko nie dotyka taśmy a mimo to nadal tak się dzieje:(
Bo jest regulacja ale to na kole wolnym , a na kole napędowym jak to zrobić? czyżby tylko blokiem łożyskowym góra/dół na powrocie taśmy?
Próbowałem już go podnieść tak ,że łożysko nie dotyka taśmy a mimo to nadal tak się dzieje:(
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
Noo,regulacja jest na kole "wolnym",napędowe tylko napędza,jak dobrze ustawisz "wolne"(delikatnie podczas pracy kontrolując szczelinę miedzy krawędzią taśmy a kołnierzem koła) przy pozostałych elementach będących O.K.,nie powinno być problemów, z jednym zastrzeżeniem,chodzi o producenta z kręgu cywilizacji europejskiej.Ale to ty wybrałeś.Niemniej,jak mówią amerykanie "nigdy,ale to nigdy się nie poddawaj".