Kierownica rowerowa Gięcie
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Kierownica rowerowa Gięcie
Mam do wykonania kierownice do roweru wygięta tzw. baranek. Wykonana ona jest z rurki aluminium 6061 o średnicy zewnętrznej 22mm. W jaki sposób najlepiej wygiąć tą rurke aby uzyskać kształt kierownicy, jaką giętarke najlepiej do niej użyć? Bardzo prosze o pomoc
Tagi:
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
podepnę się do tematu kolegi
chce tak ugiąć rurę z nierdzewki fi 60 (ścianka 2mm)

Czy wystarczy rure wypełnić piaskiem tak jak w przypadku zwykłej stali, podgrzewać palnikiem i zwyczajnie zagiąć, czy materiał odpowiednio mi się "pociągnie" nic nie spłaszczy się na gięciu? zależy mi na średnice rury
jest na to jakiś sprawdzony sposób ?
nie jest potrzebny do tego jakiś przyrząd jak np: w giętarce do rur
chce tak ugiąć rurę z nierdzewki fi 60 (ścianka 2mm)

Czy wystarczy rure wypełnić piaskiem tak jak w przypadku zwykłej stali, podgrzewać palnikiem i zwyczajnie zagiąć, czy materiał odpowiednio mi się "pociągnie" nic nie spłaszczy się na gięciu? zależy mi na średnice rury
jest na to jakiś sprawdzony sposób ?
nie jest potrzebny do tego jakiś przyrząd jak np: w giętarce do rur
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
ratloker, niestety bez giętarki to kiepsko to widzę o ile to ma wyglądać dobrze .
Moj kuzyn do gięcia rur nierdzewnych polerowanych używa podobnej giętarki jak na zdjęciu . Rolki w jego giętarce są wykonane z tworzywa i takie być muszą do nierdzewki , do każdej średnicy rurki ma rolki z właściwym promieniem .
Moj kuzyn do gięcia rur nierdzewnych polerowanych używa podobnej giętarki jak na zdjęciu . Rolki w jego giętarce są wykonane z tworzywa i takie być muszą do nierdzewki , do każdej średnicy rurki ma rolki z właściwym promieniem .
- Załączniki
-
- gietarka1.jpg (22.44 KiB) Przejrzano 1693 razy
Moj chomik
http://chomikuj.pl/skotisobek
http://chomikuj.pl/skotisobek