Pokrycia na rury.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Pokrycia na rury.
Witam, poszukuję sposobu na pokrycie rury fi 25 pogiętej powłoką gumową lub plastikową o grubości max 0,5mm w kolorze czarnym/grafitowym. Rura jest elementem zewnętrznym wózka transportowego i powłoka musi być w miarę wytrzymała na codzienne użytkowanie. Ponadto poszukuję estetycznych rękojeści gumowych na tą rurę. Rękojeści z jednej strony zaślepione. Kilka firm w polsce produkuje uniwersalne rękojeści ale niestety wyglądają jak produkcja z wczesnego PRL'u. Jeśli ktoś kojaży firmę świadczącą usługi pokrywania lub wie gdzie można zakupić przyzwoite rękojeści to proszę o podanie namiarów. Niestety w googlach nic ciekawego nie znalazłem.
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Można by spróbować wykorzystać rurki termokurczliwe. Bardzo dobrze nadają się na rączki, uchwyty np. narzędzi. Zrobiłem sobie w ten sposób pokrycie metalowego trzonka młota. Pamiętam też z dawnych czasów, że jedna firma w Bydgoszczy wykonywała rurki z tworzywa, które potem były naciągane na gięte rury jako osłona. Nie pamiętam już niestety co to było za tworzywo, ale w razie co to mogę zapytać się.
Można też rurki pokryć tworzywem sztucznym metodą fluidyzacji. Trzeba wyszukać firmy, które się tym zajmują.
Można też rurki pokryć tworzywem sztucznym metodą fluidyzacji. Trzeba wyszukać firmy, które się tym zajmują.
Pomnik Ikara - Ku pamięci dawnego lotniska w Fordonie.