jestem na forum po raz pierwszy i chciałem zapytać o kilka absolutnie podstawowych rzeczy, gdyż zmuszony jestem zamówić pewne alementy wykonane z aluminium zgodnie z moimi specyfikacjami, a nie miałem okazji tego wcześniej robić.
otóż. potrzebuję niewielkich, aluminiowych elementow. zalaczam wykonany wlasnorecznie rysunek techniczny, stworzony w profesjonalnym pakiecie CAD pod tytulem MS Paint. w celach ogolno pogladowych.
od lewej widok z przodu, boku i góry. i teraz mam szereg pytan, do Szanownych Forumowiczow:
1) czy ktos z Was moze mi orientacyjnie powiedziec, ile kosztowaloby mnie zamowienie takich elementow, w liczbie stosunkowo znacznej, okolo tysiaca, albo dwoch. bo jak przeczytam szacunkowy koszt takiego przedsiewziecia, to moze sie okazac, ze tak naprawde to wcale tych elementow nie potrzebuje. a może ktoś z Was widział takie lub podobne elementy w sprzedaży?
2) gdzie w Warszawie można by ewentualnie takie zamówienie złożyć?
3) jak nazywa się taki element - kwadratowy na dole a polokragly na gorze? ma jakas fachowa nazwe?
4) w te dwie dziurki po 2mm kazda ma wejsc linka stalowa 2mm. nastepnie linka ta musi byc unieruchomiona na stale. poniewaz linka jest pleciona (1x19), to nie nalezy jej zgrzewac. jedynym zatem sposobem, jak sadze, jest scisniecie elementu. jednak chcialbym zachowac ksztalt góry, tj. ten polokragly. jak scisnac taki aluminiowy element, zeby go nie odksztalcic?
5) zalezy mi bardziej na wytrzymalosci niz wadze. jaki rodzaj aluminium bylby najbardziej odpowiedni do budowy takich elementow?
z góry dziękuję za wszelką pomoc,
serdecznie pozdrawiam