Potrzebuję rury kształtowej, i nie mam pojęcia jak coś takie zrobić. Najlepiej to byłoby kupić, jeśli jest dostępne w handlu.
Może ktoś coś doradzi? Nie chodzi o jedną sztukę, z tym bym sobie poradził.
Poniżej zarys przekroju. Chodzi o to że ma być zwężenie a w środku więcej miejsca, niekoniecznie mniejsze koło. Istotne jest przede wszystkim zwężenie.
Rozumiem że masz na myśli Grupa Kęty S.A.?
Te 100mb to bardzo spoko minimum logistyczne. Gorzej mnie martwi że musiałbym to potem wieźć prawie przez całą Polskę ;/ Ale też dobrze wiedzieć że w polskich tłoczniach mają takie możliwości technologiczne.
Ta rura napinająca plandeki jest super. Tylko trochę mała średnica 27mm, a większa 34mm nie dość że też mała średnica to jeszcze dość droga
Za to wykonanie bardzo solidne więc raczej nie ma sensu zamawiać czegoś w tłoczni
Jednak ludzie tutaj sporo widzieli, a ja główkowałem nad tym już sporo czasu bez efektu
Oni mają tylko jeden typ profilu okrągłego, za duży 80mm. Z wieloma wpustami więc pewnie będzie drogi.
Początkowo myślałem nad profilami konstrukcyjnymi czy jak to się tam zwie. Ale raz że powinien być okrągły a nie kanciasty. Dwa że tego typu profile mają wysoką precyzję i są bardzo drogie. Nijak się to ma to ceny tej zwykłej rury od plandek.