A klient znajdzie tańszego i możesz pomachać tymi głowicamiIMPULS3 pisze: A jak nie to niech sobie zrobią dedykowaną frezarkę z 2 glowicami już ustawionymi pod kątami.

4zł to przyzwoitych płytek do głowicy nie pokryje.
Pytanie jaką ciężką maszynę dobrać? SK4 wystarczy? Jakaiś konkretny model?IMPULS3 pisze:Zwykla pionowa frezarka i jakiś przyrząd uchylny aby nie mocować 2 razy detalu i po sprawie. Oczywiście przyrząd ze zderzakami aby się nie bawić w szukanie kątów. W jedną stronę jeden bok, zmiana kąta i z powrotem bok drugi.
Frezowanie high -feed ogarnie temat ( .... mam taką nadzieję).kamar pisze:Sprawa w tym , jak do zrobić w 2-3 minIMPULS3 pisze: i po sprawie.
Według mnie maszyny 2 paletowe mają słabą sztywność. w naszym przypadku jest dużo skrawania..Adrian M. pisze:Albo dwupaletowa maszyna.
Pozdrawiam,
Adrian M.
Dokałdnie.kamar pisze:A klient znajdzie tańszego i możesz pomachać tymi głowicamiIMPULS3 pisze: A jak nie to niech sobie zrobią dedykowaną frezarkę z 2 glowicami już ustawionymi pod kątami.
4zł to przyzwoitych płytek do głowicy nie pokryje.
10 mm wióra na Haas nie zrobię ...... , nawet na VF-3 YT że stożkien 50 , ale ap 4 - 6mm spoko jednym ostrzem 4 godziny orała.kamar pisze:Jaka jest żywotność płytek przy takiej obróbce na 10mm wiórze ? (o cenę kompletu nie pytamWZÓR pisze: Ostatnio testowałem fajną głowicę ø50 ..... , i nawet Haas dał radę.![]()
)