Proces technologiczny tarczy dociskowej...

Problemy i ich rozwiązania przy obróbce metalu ręcznej jak i za pomocą CNC

Autor tematu
kolo333
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 5

Post napisał: kolo333 » 15 maja 2012, 21:53

Cholera, tylko jak zrobić do tego instrukcje obróbkowe. Jeżeli chodzi o planowanie zgrubne powierzchni czołowej (łącznie z uszami, które są na równym poziomie co czoło) i wytaczanie otworu na gotowo, które obrabiamy na tokarce - nie ma problemu, dam sobie radę.
Natomiast martwi mnie ta dalsza część, bo nie wiem jak to zaznaczyć na rysunku 2D.
Poza tym - zdania typu "Zakładasz na frezarkę uchwyt trójszczękowy ze szczękami prawymi i detal mocujesz spierając na jednym czole i średnicy już gotowej wewnętrznej" są dla mnie czarną magią. Nawet nie wiedziałem, że frezarka może mieć uchwyt 3-szczękowy. :mrgreen:
Poza tym - głowicą frezarską jestem w stanie obrobić uszy po stronie wycięć?

Tagi:

Sayrus
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 4
Kontakt:

Post napisał: Sayrus » 15 maja 2012, 22:07

Zadzwoń to postaram się Ci to wyjaśnić :wink:
669626008

Podaj E-mail to Ci coś wyślę.

Autor tematu
kolo333
Posty w temacie: 5

Post napisał: kolo333 » 16 maja 2012, 18:04

Witam ponownie.
Kolega Sayrus rozjaśnił mi pewne rzeczy (wielkie dzięki), jednak mam jeszcze kilka problemów z instrukcjami obróbkowymi:
- uchwyty obróbkowe: nie wiem jak umieścić uchwyty obróbkowe na rysunku 2D w przypadku frezowania
- operacje procesu technologicznego: nie wiem czy dobrze są ułożone i czy są prawidłowe
Jeżelibyście mogli sprawdzić załącznik z instrukcjami obróbkowymi i naprowadzić mnie na dobrą stronę to byłbym bardzo wdzięczny. W załączniku są same instrukcje obróbkowe, bez karty technologicznej (z którą sobie poradzę mając dobrze wykonane instrukcje obróbki).
Z góry dziękuję.
Załączniki
Tarcza dociskowa.rar
Tarcza dociskowa
(135.43 KiB) Pobrany 204 razy

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Obróbka metali”