Jak wykończyć balustradę z nierdzewki
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 1
Kup przyzwoite, ładne i trwałe elementy do balustrad. Jak robiłem balustradę z bratem, to elementy kupowaliśmy w sklepie internetowym MG Stal – elementy do balustrad. Bardzo fajny sklep, znaleźliśmy tam wszystko co nam było potrzebne, trzyma solidnie. No bo i z nas fachowcy nie byle jacy 

Tagi:
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Kontakt:
Tutaj masz dokładny opis jak szlifować spawy nierdzewne.
http://uslugispawalnicze.jimdo.com/2016 ... rdzewnych/
Ja uczyłem się to robić kilka miesięcy, wymaga dużo wprawy i zdolności manualnych
http://uslugispawalnicze.jimdo.com/2016 ... rdzewnych/
Ja uczyłem się to robić kilka miesięcy, wymaga dużo wprawy i zdolności manualnych
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
Moja rada jest taka:
Jesli nie masz zadnego doswiadczenia w spawaniu i polerowaniu spoin w nierdzewce to UNIKAJ spawania. Zamiast 15x15 uzyj np pretow srednica 16mmi w slupkach wywierc otwory przez ktore "przewlecz" te prety a zespawaj tylko na ostatnim slopku ( albo zrob taki syste, zebys wogole nie spawal tylko mechanicznie sie zakluczylo ). W przypadku profili kwadratowychy bedziesz mial mnostwo spawania i mnostwo wykanczania spoin.
Jesli chodzi o podstawy to najlepiej jesli te spoiny poprostu schowasz pod podloga jesli masz taka mozliwosc.
Jesli nie masz zadnego doswiadczenia w spawaniu i polerowaniu spoin w nierdzewce to UNIKAJ spawania. Zamiast 15x15 uzyj np pretow srednica 16mmi w slupkach wywierc otwory przez ktore "przewlecz" te prety a zespawaj tylko na ostatnim slopku ( albo zrob taki syste, zebys wogole nie spawal tylko mechanicznie sie zakluczylo ). W przypadku profili kwadratowychy bedziesz mial mnostwo spawania i mnostwo wykanczania spoin.
Jesli chodzi o podstawy to najlepiej jesli te spoiny poprostu schowasz pod podloga jesli masz taka mozliwosc.
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Kiedyś gdy pracowałem przy produkcji krzeseł ze stali polerowanej na połysk doczyszczaliśmy nogi po cięciu.Powiem,że trzeba wprawy by nie zrobić tzw "przypalenia".To doświadczenie nauczyło mnie,by do specyficznych materiałów podchodzić z dystansem,jeśli nie mamy doświadczenia.Jak robili u nas przy Domu Pomocy Społecznej poręcze dla niepełnosprawnych to zamówili gotowe wygięte rury w Import Stal'u i uchwyty.Wiem,że do domu,jest ciężko takie wygięte gotowe elementy wnosić,ale zaczynając montaż od góry w dół jesteśmy w większości przypadków w stanie to zrobić. najlepiej,jak koledzy wspomnieli unikać spawania gdy nie mamy nikogo z doświadczeniem w zaczyszczaniu.
.