Muszę zrobić przekładnie podobną do spotykanych w sporej ilości zabawek. Mam już wszystkie elementy poza osiami. Gdzie uda mi się kupić stosowne ośki średnicy 2 mm? Oczywiście na długość mogę sobie dociąć
Najprościej kupić elektrody do spawania o tej średnicy.Jeżeli będą to elektrody z otuliną to wystarczy z nich obić otulinę.Są też elektrody w postaci drutu stosowane do spawania metodą TIG lub tlenowego, wystarczy zapytać w sklepie.
Kolega wcześniej napisał-udaj się do sklepu modelarskiego.Są tam różne pręty-tak twarde,że będziesz miał problem z cięciem.A gładkie są i wymiar nieżle trzymają...
ja proponuję sklep z łożyskami. Za wałeczki z łożysk igiełkowych zapłacisz dosłownie grosze. (za 100szt placiłem w granicach 3-5zl). Dostajesz dobrą i twardą powierzchnię oraz precyzyjną średnicę. Długości juz pewnie nie dopasujesz ale i tak masz zamiar docinać więc problemu nie ma.
sprawność wg kobiety: stosunek wielkości wyjętej do wielkości włożonej
Zakupiłem Pręta walcowanego stalowego 2 i 3 mm i spisują sie świetnie co więcej jestem pod wrażeniem trzymania wymiaru. Sprawdzę jeszcze przy najbliższej okazji wałeczki z łożysk bo jednak co świecąca powierzchnia to świecąca powierzchnia