Elektrowrzeciono do aluminium
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 3
Elektrowrzeciono do aluminium
Projektuje ( praca przejściowa) frezarkę do aluminium, pole robocze ok A3, potrzebuje dobrać jakieś elektrowrzeciono "zwykle" + opcjonalnie ( o podobnych parametrach) elektrowrzeciono z automatyczna wymiana narzędzia.
Pyt.1 czy moglibyście podrzucić jakiegoś linka producenta wrzecion, najlepiej jak by było kilka ładnych rysunków, oraz jak najwięcej informacji o tych wrzecionach
Pyt.2 Jaka moc powinno mieć to wrzeciono ( podejrzewam ze min 2kW) ale jakimi obliczeniami to potwierdzić ?? czy jest na to jakaś teoria ? obroty zakładam ok 30 tys.
Pyt.1 czy moglibyście podrzucić jakiegoś linka producenta wrzecion, najlepiej jak by było kilka ładnych rysunków, oraz jak najwięcej informacji o tych wrzecionach
Pyt.2 Jaka moc powinno mieć to wrzeciono ( podejrzewam ze min 2kW) ale jakimi obliczeniami to potwierdzić ?? czy jest na to jakaś teoria ? obroty zakładam ok 30 tys.
Tagi:
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
co do wrzeciono to np: Elte , Perskerockykon pisze:Pyt.1 czy moglibyście podrzucić jakiegoś linka producenta wrzecion, najlepiej jak by było kilka ładnych rysunków, oraz jak najwięcej informacji o tych wrzecionach
Katalog: Elte : http://www.akcesoria.cnc.info.pl/pliki/ ... ia_cnc.pdf
Katalog : Perske: http://www.perske.de/en/index.html
Przedstawiciel Perske w Polsce : http://www.ziegergmbh.com/sites_de/index_po.htm
Oczywiście nie napisałeś ile chcesz przeznaczyć kasy na w/w wrzeciona bo może się okazać że starczy na kressa ..
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 1
----ale ja potrzebuje udowodnić czemu akurat to a nie inne wybieram, a tu na swoj zmysł sie powołac nie mogę ..---
Projekt na pracę przejściową czyli podejrzewam, że studiujesz na wydziale mechanicznym jednej z politechnik. A tu mam pytanie- nie ma u Was wykładu do obróbki ubytkowej i obrabiarek?
Projekt na pracę przejściową czyli podejrzewam, że studiujesz na wydziale mechanicznym jednej z politechnik. A tu mam pytanie- nie ma u Was wykładu do obróbki ubytkowej i obrabiarek?
Zmuszony początkujący operator CNC
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
dobre , dobre ... u mnie znajomy który studiował ze mną zadając podobne pytania w niefortunny sposób na forum o mało co nie wyleciał ze studiów a chodziło o parce inż. i tak się zastanawiam jaki ma sens studiowanie czegoś co mnie nie interesuję ?? a pojawiały sie już podobne zapytaniaslavus pisze:----ale ja potrzebuje udowodnić czemu akurat to a nie inne wybieram, a tu na swoj zmysł sie powołac nie mogę ..---

Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...