Kress 800W
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 5
Kress 800W
Witam.
Zakupiłem sobie Kressa 800W i cieszyłem się z niego do chwili kiedy miałem wymienić tulejkę z frezem. Za diabła nie da się jej wyjąć, oczywiście poradziłem sobie ( nie powiem jak) ale przy takiej "wymianie" tulejki i urządzenie długo nie pociągnie.
Jak to robicie czy macie też takie problemy?
Zakupiłem sobie Kressa 800W i cieszyłem się z niego do chwili kiedy miałem wymienić tulejkę z frezem. Za diabła nie da się jej wyjąć, oczywiście poradziłem sobie ( nie powiem jak) ale przy takiej "wymianie" tulejki i urządzenie długo nie pociągnie.
Jak to robicie czy macie też takie problemy?
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 5
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Kress 800W
Ja też nie posiadam Kressa ale używam od niego tulejki i nakrętke w innym wrzecionie a co do wyciągania tulejek to robie to w ten sposób że przechylam tulejkę w nakrętce ile się da i podważam cienkim śrubokręcikiem i tulejka wychodzi bez problemu.Jak narazie po dziesiatkach wymian nie zauważyłem negatywnego wpływu na ich działanie.
Tomek
Tomek
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
To bardzo dobrze że tulejka jest dobrze spasowana do nakrętki bo umożliwia demontaż tulejki w przypadku zapieczenia. Demontaż tulejki z nakrętki jest banalnie prosty i bezpieczny-poprostu młotek i pręt miedziany lub aluminiowy. Może to wywołać uśmieszek lub drwinę ale zapewniam że jest to bezpieczny sposób.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
No więc niech sie kolega cieszy Kresem dalejostrowiecki pisze:Zakupiłem sobie Kressa 800W i cieszyłem się z niego do chwili kiedy miałem wymienić tulejkę z frezem

Tylejki w Kresie - nowe nie wyrobione - Muszą sie wyciągać ciężko.
bo tulejka zaciskowa tego typu to precyzyjny montaż narzędzia i nie może mieć luzów
To jest tulejka typu ER i ten typ tak ma.
Wyciaga się tulejke przekaszając ją w nakrętce
przy odrobinie wprawy nie ma z tym problemu
Pozdrawiam