Tak dokładnie tak. Ustawia się kilka szczegółów w sofcie i działaA ta dodatkowa płytka, dołączana do PikoCNC to rozumiem, że jakiś konwerter PWM-DC?

Ja też jestem zadowolony z tego powodu - no i cisza - na jednej maszynie mam kressa - Jest różnica. I wole słuchać dźwięków obróbki niż wrzecionawskazówka czujnika zegarowego lekko drga ale w granicach grubości kreski czyli pewnie góra jakieś 2-3 mikrony

Generalnie nie wiem - widziałem że do obudowy wtyczki. Ja mam ten krok pominięty. Nie sprawdzałem, ale obudowa raczej musi być uziemiona - uchwyt mam z aluminium połączony ze stalową ramą więc całość musi być uziemiona.czy ekran kabla zasilającego wrzeciono podłączacie do ślepego pinu nr 4 we wtyczce tak jak to widziałem w niektórych instrukcjach czy do obudowy wtyczki?
Ja używałem 3mm tulejki - potem trafiła się okazyjnie 3.175 to dokupiłem. Nie zauważyłem różnicy.Czy do frezów o średnicy mocowania 3,175mm można używać tulejki z zakresem 3-4mm czy lepiej dokupić dedykowaną 3,175?
A to moja maszyna - jeszcze kończę kilka rzeczy - dużo przerw mam bo małą kontuzję odniosłem w pracy toteż trwa to i trwa.
Do maszyny będzie rastrowy stół podciśnieniowy z alu 20mm lub HDPE-500
zrobiona jest już zlewka do chłodziwa z wiórami z pcv, zamocowana elektronika, falownik i pompa. Brakuje zaworu do chłodzenia freza (mam problemy z nim i niewystarczającą wiedze o pneumatyce

[youtube][/youtube]