sporo tego xD
też jestem ciekaw jakie sa ceny nówek xD
Mała głowica kątowa lub wrzeciono - poszukuje rozwiązania
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 10
Obrabiając pojedynczym frezem osobno każdy rowek przy dużych obrotach siły skrawania są bardzo małe, ale równomiernie przykładane. Obrabiając jednym frezem np. 10 rowków naraz ma taką zaletę, że obrabiamy 10 rowków na razostatnio robiłem kilka takich głowic, w nie wchodzą noże o przekroju potrzebnym do zrobienia.
Mozna by było naciąć kilka kształtów tego twojego rowka i za jednym podejściem masz kilka zrobionych

Pozdrawiam
Robert
[ Dodano: 2014-06-15, 11:27 ]
Jak wygląda uszczelnienie łożysk w takiej fortunce? Na frez będzie się lało mnóstwo chłodziwa, będzie go dużo i wszędzie

Myślę, że to sensorze drgać założonym do wrzeciona, że w razie wyszczerbienia freza, wykruszenia lub ulepienia aluminium odrazu wyłączy obróbkę i zasygnalizuje awarie. Myślę, te czujniku temperatury, który kontrolowały temperaturę pracy.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 10
Witam kolegów, ja święta? 
Temat powrócił jednak z małymi zmianami. Frez jakim będzie wykonywana obróbka została zmniejszona do fi45mm. Głębokość zagłębiania wynosi 3.8mm, czyli średnica wrzeciona wynosi 37,4mm, zostawiając powiedzmy 1.2mm na stronę luzu to maksymalna średnica zewnętrzna wrzeciennika nie może być większa niż 35mm. Przede wszystkim szukam gotowego rozwiązania, kiedyś bardzo dawno mam wrażenie, że widziałem takie małe wrzecienniki szlifierskie ale nie mogę sobie przypomnieć...
Z góry dzięki za pomoc i sugestie.
Pozdrawiam i Wesołych Świąt
[ Dodano: 2014-12-25, 10:03 ]
Nie dało mi to spokoju i znalazłem
(załącznik)
mają wrzecienniki szlifierskie nawet o średnicy obudowy nawet od fi20. Co o tym sądzicie?

Temat powrócił jednak z małymi zmianami. Frez jakim będzie wykonywana obróbka została zmniejszona do fi45mm. Głębokość zagłębiania wynosi 3.8mm, czyli średnica wrzeciona wynosi 37,4mm, zostawiając powiedzmy 1.2mm na stronę luzu to maksymalna średnica zewnętrzna wrzeciennika nie może być większa niż 35mm. Przede wszystkim szukam gotowego rozwiązania, kiedyś bardzo dawno mam wrażenie, że widziałem takie małe wrzecienniki szlifierskie ale nie mogę sobie przypomnieć...
Z góry dzięki za pomoc i sugestie.
Pozdrawiam i Wesołych Świąt

[ Dodano: 2014-12-25, 10:03 ]
Nie dało mi to spokoju i znalazłem

mają wrzecienniki szlifierskie nawet o średnicy obudowy nawet od fi20. Co o tym sądzicie?
- Załączniki
-
- www.gmn.de_upload_99_Downloads_20_Spindles_PDFs_2506_0310_e.pdf
- (38.27 KiB) Pobrany 535 razy