A czy te znane gotowe obudowy razem z łożyskiem, są w jakiś sposób zabezpieczone ? Bo wydaje mi się, że nie. W takim razie prawdopodobnie dam obudowy łożysk takiej długości, abym mógł na zewnątrz nałożyć pierścienie zabezpieczające (czy obudowa powinna być tak dobrana, aby te pierścienie wchodziły zupełnie na wcisk, i przy okazji usztywnić pozycję łożyska, czy mają służyć jako ew. zabezpieczenie, "w razie gdyby coś..", a faktyczną role w utrzymaniu jego pozycji powinno odgrywać dokładne dopasowanie otworu, aby łożysko wchodziło w niego na wcisk ? No i do tego jeszcze śruba, która ma kasować ew. luz ). Widziałem, że @gmaro, poprostu wkręcał śrubę z podkładką w obudowę, żeby zabezpieczyc łożysko przed ew. wyskoczeniem, stąd ten pomysł. A co do wykonywania już elementów, to wiadomo, że niektóre rzeczy będą musiałby być pomierzone jeszcze raz, przed samym wykonaniem. W projekcie mogę założyć nawet 35mm, a jeśli później kupię łożyska, które będą miały 32mm średnicy, to i tak przed zleceniem będę musiał nakreślić te konkretne elementy w 2D.
Pozdrawiam, Kuba