FYA 41M
Szczotki
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
Re: FYA 41M
Tylko dziura została
Widać "nasi tu byli " Ale sprzęgło pewnie zostawili skręcone. I tam musi się ślizgać.

-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 5
Zrobię. Rozebrałem już trochę maszynę i sprzęgło chyba nie działa poprawnie. Ale jeszcze nie jestem do końca przekonany. Ale jeszcze olej mam tam, gdzie powinno być chłodziwo. Coś chyba przepuszcza. Co to może być? Nie wiem jak to fachowo się nazywa, ale w tym dolnym pojemniku na którym stoi cała maszyna.
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 5
Dodane 6 minuty 35 sekundy:
I mam jeszcze parę pytań. Sprzęgło jak powinno poprawnie działać? Bo u mnie pierwsze koło obraca się, a te dalsze nie rusza się. Na drugim zdjęciu są przewody co one zasilają? Bo najprawdopodobniej przepuszczają olej. Jeden z nich jest połączony z takim pojemnikiem na trzeci zdjęciu do czego on służy?
I mam jeszcze parę pytań. Sprzęgło jak powinno poprawnie działać? Bo u mnie pierwsze koło obraca się, a te dalsze nie rusza się. Na drugim zdjęciu są przewody co one zasilają? Bo najprawdopodobniej przepuszczają olej. Jeden z nich jest połączony z takim pojemnikiem na trzeci zdjęciu do czego on służy?
To jest elektrosprzęgło. Trzeba sprawdzić cewkę i czy dochodzi zasilanie.Czasem zdarza się, że płytki są już wytarte i wtedy też nie działa.
W tej starej którą pokazał kamar było pewnie sprzęgło cierne.
W tej starej którą pokazał kamar było pewnie sprzęgło cierne.
,, Iditi na ch. j" maciąg.
PO to dno -aksjomat. Wszystko ma swoje miejsce - Wyborcza, w każdym kiblu! ***** konfederusków.
PO to dno -aksjomat. Wszystko ma swoje miejsce - Wyborcza, w każdym kiblu! ***** konfederusków.