Frezarka na bazie odzysku. Pole 1800x900.
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 41
- Kontakt:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 31
Dwie sztuki są dłuższe niż jedna "podwójna", tylne łożysko będzie bardziej dociskane niż przednie odciągane, "tył" łożyska umiejscowiony jak w Twoim rys.
(nałóż na siebie oba rysunki i zobaczysz bo nie zmieniłem szerokości "nogi")
(nałóż na siebie oba rysunki i zobaczysz bo nie zmieniłem szerokości "nogi")
Ale ja to się na niczym nie znam, czytać też nie bardzo - Art Tech Design
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Rozstaw był 2 x długość standardowego łożyska + 100mm między nimi czyli 2x83mm(?) + 100mm daje 266mm od końca do końca stopy...
Cały czas kombinuję jak tu uprościć trochę bramę, żeby jak najmniej ją w tył wygiąć i jak ustawić miejsca na prowadnice/łożyska żeby oś wrzeciona wyszła jak najbliżej czoła bramy...
I coraz to większe kombinacje tworzę, żeby potem stwierdzić, że tego nie da się wykonać...
I coraz bardziej skłaniam się żeby jednak zrobić bramę z dwóch większych profili na sztorc nad sobą i wzmocnić żebrami wycinanymi... Mniej miejsca zajmuje i jest mniej skomplikowana do wykonania...
Później wrzucę jakieś rysunki - teraz czas trochę powiercić blat
Cały czas kombinuję jak tu uprościć trochę bramę, żeby jak najmniej ją w tył wygiąć i jak ustawić miejsca na prowadnice/łożyska żeby oś wrzeciona wyszła jak najbliżej czoła bramy...
I coraz to większe kombinacje tworzę, żeby potem stwierdzić, że tego nie da się wykonać...
I coraz bardziej skłaniam się żeby jednak zrobić bramę z dwóch większych profili na sztorc nad sobą i wzmocnić żebrami wycinanymi... Mniej miejsca zajmuje i jest mniej skomplikowana do wykonania...
Później wrzucę jakieś rysunki - teraz czas trochę powiercić blat

-
- Kontakt:
Nie uparłem się z dojazdem z tyłu do krawędzi bo to niewykonalne nie wypuszczając prowadnic poza stół... Tylko chciałbym jak najmniej stracić z tego "martwego pola"...
Hmmm dwuteownik to jest myśl... Znacznie by uprościł... I mogłoby ciekawie wyglądać... Ustawić go w pionie, dać prowadnice na górę i na dół, a na ściance pionowej coś fajnego wypalić
Stosując Heba można by nawet dać skręcane stopy gdyby go wypłaszczyznować 
Hmmm dwuteownik to jest myśl... Znacznie by uprościł... I mogłoby ciekawie wyglądać... Ustawić go w pionie, dać prowadnice na górę i na dół, a na ściance pionowej coś fajnego wypalić

-
- Kontakt:
Spoko tego materiału mam sporo 
Budowałem, buduję i będę budował - hale stalowe, wagi samochodowe i inne "ciężkie żelastwo" więc tego materiału mam pod dostatkiem, a w razie czego dowożą na telefon każdą ilość w 12m laskach
Dzisiaj coś porysuję w paincie i zobaczymy co z tego wyjdzie
Na razie rozrysowuję projekt na poniedziałek i muszę go zmęczyć w jakimś CADzie to będzie wyzwanie na weekend
Konstrukcja walcowana z blachy INOX.

Budowałem, buduję i będę budował - hale stalowe, wagi samochodowe i inne "ciężkie żelastwo" więc tego materiału mam pod dostatkiem, a w razie czego dowożą na telefon każdą ilość w 12m laskach

Dzisiaj coś porysuję w paincie i zobaczymy co z tego wyjdzie

Na razie rozrysowuję projekt na poniedziałek i muszę go zmęczyć w jakimś CADzie to będzie wyzwanie na weekend