Kiedyś chciałem zrobić maszynke ze stałą bramą ale ciągle coś mi wypadało i nie było po drodze. Teraz mam trochę więcej czasu i myślę o takim czymś jak Ty zrobiłeś. Myślę żeby czesci ktore miałem wykorzystac przy bramówce.
Ramę zrobiłem sam, materiał blacha od jednego przyjaciela z jego firmy z przysługę a w firmie gdzie pracuję splanowali mi chłopaki całość tez w ramach rewanżu
slider pisze:Ile wydałeś na zrobienie całej ramy ?
A ile chcesz wydać?
Jak zrobie projekt i zastanowię czy kupować nowe prowadnice czy przy tych ktore mam pozostac, to się odezwę do Ciebie. W pierwszej kolejności i tak pomyślałem o Tobie, w sumie powoli jest mi potrzebna maszynka na której mogę obrabiać alu od Ciebie
Ta maszyna powstaje tylko z pasji do budowy, nie ma konkretnego zadania ani nie muszę jej mieć.
Na zetce są prowadnice bo tam trudno było by je wymienić. Na stole jest to bardzo proste, jak będzie potrzeba to wymienię na prowadnice albo stół krzyżowy. Śruby będą od początku kulowe.
Co do przesunięcia łożysk to wymusiła to ich konstrukcja zobaczymy jak będzie zawsze można przerobić.
Po przerwie. Prace na ukończeniu, czekam jeszcze na jedną śrubę kulową, niestety w walce z osią y wysypała się jedna nakrętka raczej jej nie poskładam więc czekam na nową.
Ale do rzeczy ruszyłem po wielkich trudach macha + sterownik zelrp i mam zagwostkę może pomożecie.
A więc silniki ruszyły ale strasz nie wolno się kręcą tak jak na filmie.
co może być przyczyną zmieniałem ustawienia motor tuning ale nic nie pomaga, na sterowaniu strzałkami tak samo wolno, a i silniki sie zatrzymują ok. 5 sekund po puszczeniu klawisza.