Frezarka wielozadaniowa z Epoxygranitu ---> Beton
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 133
Moje doświadczenia z budową takich rozbudowanych systemów na szybko w garażu są takie że nic z tego nie wynika, tylko stracony czas. Może Ty mając pod ręką jakiegoś tuda/tuca wrzuciłbyś w niego pręt, jakąś obsadę łożyska na szybko zmajstrował itd, można się bawić ale to i tak zabierze Ci dzień-dwa na dłubanie przy tym. Ja mam tokarkę Zuch, 10 mm przelotu więc nie nawalczęIMPULS3 pisze:Powiedzmy że jest to stara piasta z samochodu. Pod nią podstawiam kawałek grubej blachy, do blachy spawam 3 szpilki, ten sam rozstaw robię w piaście (zazwyczaj mają 4 lub 5 szpilek) i reguluję nakrętkami do poziomu czy pionu czy samej maszyny.kamar pisze:A oś obrotu jak ustawisz ?

Pozdrawiam
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 19
Tylko różnica jest taka że to uzywasz delikatnie i prawdopodobnie tylko raz. Przeczytaj jeszcze raz to co napisałem bo nie wiem po co byś potrzebował tu tokarki.DOHC pisze:Moje doświadczenia z budową takich rozbudowanych systemów na szybko w garażu są takie że nic z tego nie wynika, tylko stracony czas.

Oczywiście żeby nie było abym zaraz musiał udowadniać.

-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 133
U mnie już po herbacie ale może ktoś inny sprawdzi Twój patent. Tak jak mówisz warto rozmawiaćIMPULS3 pisze:Tylko różnica jest taka że to uzywasz delikatnie i prawdopodobnie tylko raz. Przeczytaj jeszcze raz to co napisałem bo nie wiem po co byś potrzebował tu tokarki.DOHC pisze:Moje doświadczenia z budową takich rozbudowanych systemów na szybko w garażu są takie że nic z tego nie wynika, tylko stracony czas.Co do skręcania łożysk to też nie pisałem że aż tak aby przeskakiwały. No i sam pomiar wykonujesz kilka razy więc nie wierzę że średnią z tego byś nie wyłapał.
Oczywiście żeby nie było abym zaraz musiał udowadniać.To takie lużne pisanie bez bicia piany jak to określiłeś, ale to znowu taka idea forum aby dyskutować.

Pozdrawiam
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 7
- Kontakt: