Ramowa czy bramowa...pomoze ktos ?
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 8
- Kontakt:
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 14
- Kontakt:
na forum też są podobne konstrukcje tego typuJest bardziej przy wlascnie tego typu konstrukcji , poniewaz tak na logike jesli wrzeciono bedzie dociazac ruchoma brame i sama brama tez wazy to ciezko amatorowi ktory zaczyna zrobic to stabilnie wiec zamierzam robic ramowa mniej wiecej jak Piotrjub

Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

-
- Kontakt:
niektóre konstrukcje na tamtej stronie mogłyby dostac rolę w gwiezdnych wojnachgmaro pisze: http://hobbycnc.hu/English.htm
mechanika 35

-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 14
- Kontakt:
a wiesz kolego jak byś sie czuł jeżdżąc samochodem prawie rozsypującym się wśród pięknych samochodów a niby ten twój wóz też spełnia rolę bo jeździbartuss1 pisze:a czy to wazne jak wygląda ? grunt ze swoją rolę spelnia

Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

-
- Kontakt:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
jezdziłem swego czasu czołgiem nosorożcem i wszyscy patrzyli i tylko hihihigmaro pisze:a wiesz kolego jak byś sie czuł jeżdżąc samochodem prawie rozsypującym się wśród pięknych samochodów a niby ten twój wóz też spełnia rolę bo jeździ
cały dowcip w tym ze kazdy na swoje cudo patrzy inaczej

https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
- Posty w temacie: 1
witam !! jeden Kol. napisał- że można to zrobić prościej i funkcjonalniej - to prawda ! . tylko że tak się właśnie dzieje gdy zaczynamy konstruować bez żadnych planów - następuje " doklejanie " poszczególnych podzespołów . i tak to nie pasuje , tu wystaje śruba , to za długie a to za krótkie ! . i tak trwa rzeźbienie . dopiero na końcu następuje eureka ! - to mogłem przecież zrobić inaczej i tamto . tak to trwa zbieranie doświadczeń - proces kosztowny i bolesny ( szczególnie dla kieszeni ) . pozdrawiam !!
Mane Tekel Fares
-
- Posty w temacie: 2
a może kolega poda kryteria "fabrycze" i 'niefabryczne"?rssilver pisze:Co do projektu Piotrjub to jest pod ogromnym wrazeniem tak pozadnej maszynki, chyle czola bo to jak na moje wyobrazenie to wyglada i pracuje lepiej niz fabryczne niejedne urzadzenia
Bo technologia, materiały, kontrola i egzekwowanie założeń to chyba całkowicie zespół "fabryczności" A że tutaj na amatorskim forum dzieli się wiedzą? Bardzo dobrze, przynajmniej jest co podejrzeć. Szkoda tylko że na rynku niejeden amator rżnie "fabrykanta" wciskając niedoświadczonym kit.