[problem]ploter cnc 230mm x 210 mm x 10 mm
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
witam !! co do taśmy dwustronnej to jest ona tania ( nie chodzi o taśmę montarzową ) , a paski zbrojone ( kord stalowy ) nie rozciągają się zbytnio . na śubach ( zwykłych nie kulowych ) pojawi się luz i to szybko . myślę że paski to chyba najlepsze rozwiązanie . demontowałem dość duży ploter i było tam bardzo sprytne rozwiązanie napędu , mogę po południu narysować - jeżeli ktoś jest zainteresowany . pozdrawiam !!
Mane Tekel Fares
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 15
z checia ja popatrzepukury pisze: demontowałem dość duży ploter i było tam bardzo sprytne rozwiązanie napędu , mogę po południu narysować - jeżeli ktoś jest zainteresowany . pozdrawiam !!
nie czemu sadzicie iz bedzie mała dokładnosc co pasek bedzie sie slizgał ...a co to za problem zrobić napinacz (nie na spręzynie)
-
- Lider FORUM (min. 2000)
witam !! rozwiązanie nie jest oczywiście " rewolucyjne " - ale daje możliwość dobrania przełożenia a co za tym idzie upraszcza konstrukcję . był to ploter firmy "graphtek" , o ile pamiętam A2 - więc dość duży . ciskał ramieniem z prawej na lewą w tempie okropnym _ bzzzik ! i na lewo , bzzzik ! i na prawo !
. paski były o podziałce 2.5mm ( lub 1/10 cala ) i nic nie ślizgało . jest tylko jedno kółko zębate a reszta to rolki , wadą jest to że potrzeba więcej paska niż w innych rozwiązaniach . po drugiej stronie był taki sam układ , napędzany jednym silnikiem . no to tyle . pozdrawiam !!

- Załączniki
-
- nap.zip
- (6.38 KiB) Pobrany 295 razy
Mane Tekel Fares
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 15
olo_3 przypalanie ....w domysle mozna powiedziecze chodzi o suszenie tuszu nie powinno sie tego robić zwłacza na czystym pełnym laminacie powoduje to odształcenia i łatwiejsze pekanie sciezek w przypadku pojscia przez nia wyżeszgo prądu .Dlatego nie drukuje
tak apropo nie zebym zniechęcał nikogo ale temat dotyczy czego innego
tak apropo nie zebym zniechęcał nikogo ale temat dotyczy czego innego