Rama, wrzeciono

Prowadnice - po 2 na oś
Łożyska/tuleje - po 4 na oś
Śruby - po 1/oś X i Z, na oś Y mogą być 2 (zwłaszcza przy szerokich stolikach lub konstrukcjach z ruchomą bramą)
Nakrętki - po 1 lub 2 na śrubę; w przypadku poliamidowych chyba wystarczy 1 (jak się mylę, poszę mnie poprawić) - ja mam nakrętki z brązu przepiłowane na pół
Silniki - po 1/oś (nawet przy 2 śrubach na Y, lepiej połączyć je mechanicznie)
Sprzęgła lub przekładnie pasowe - sprzęgła elastyczne lub kłowe, ew. w wersji całkiem niskobudżetowej można olać i coś zaimprowizować. Przy 2 śrubach Y konieczna przekładnia pasowa do połączenia śrub.
Montaż silników - może być na jakichś kątownikach, na słupkach, jak tam wygodnie
Elektronika:
Sterownik(i) siników - albo zintegrowany, albo osobne - w drugim przypadku konieczna tzw. "płyta główna".
Port LPT w komputerze - albo na płycie, albo PCI. Przejściówki USB się nie nadają - chyba, że sterowniki typu cncconv lub podobne.
Zasilacz - napięcie takie, jak pociągnie sterownik (może być odrobinkę niższe) - np. do sterownika na 40V zasilacz 36V. Polecam impulsowe chińczyki, bo można im regulować napięcie wyjściowe i łatwiej dopasować do sterownika.
Wyłączniki krańcowe - w najprostszym przypadku mogą to być jakieś microswitche z kawałkiem sprężynki. Jest to opcjonalny element, ale wysoce wskazany.
Jak ktoś ma coś do dodania - niech pisze.