Grawerka CNC 300x220
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 11
- Kontakt:
Skok 5mm we wszystkich osiach.rusek pisze:Jaki jest skok śrub kulowych?
Grawerka jest już gotowa.

Filmiki:
Grawerowanie aluminium 7075, frez 60 stopni 3mm, zagłębienie 0,2mm

Frezowanie aluminium 7075, frez 3mm, wierszowanie 0,5mm

Frezowanie 3D aluminium 7075, frez grawerski 60stopni, stopka 0,2mm, zagłębienie 2mm

Ryba ma około 3x3cm

-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
witam, jesli mozna prosiłbym kolege o informacje ile kosztowala obrobka płaszczyzn konstrukcji metalowej, podstawa, belka i podpory. Przymierzam się do swojej konstrukcji i zrobienia malej kalkulacji, jednak nie mam zielonego pojęcia jakie mogą być koszta takowej obróbki. A jesli chodzi o prezentowaną frezareczke to jak dla mnie konstrukcja profi
Z góry dziękuję za info
pozdrawiam

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Ja dodam pytanie o koszt wyżarzania konstrukcji tej wielkości.
Maszyna robi wrażenie, szczególnie prędkość skrawania pierwsza klasa. Na mojej dałoby się uzyskać takie samo grawerowanie w około 30-40 minut. Chociaż niema co porównywać, bo to sprzęt na "tuningowanych" prowadnicach szufladowych i tnąc na nim duraluminium 1,5 mm wyciskam z niego ostatnie soki.
Gratuluję konstrukcji, każdemu można życzyć takich efektów. Pod każdym względem profesjonalna robota. Patrzyłem ze zdziwieniem na krzyżak z litego kawałka aluminium bardzo dużej grubości, ale widzę teraz że to się przekłada na jakość maszyny.
Maszyna robi wrażenie, szczególnie prędkość skrawania pierwsza klasa. Na mojej dałoby się uzyskać takie samo grawerowanie w około 30-40 minut. Chociaż niema co porównywać, bo to sprzęt na "tuningowanych" prowadnicach szufladowych i tnąc na nim duraluminium 1,5 mm wyciskam z niego ostatnie soki.
Gratuluję konstrukcji, każdemu można życzyć takich efektów. Pod każdym względem profesjonalna robota. Patrzyłem ze zdziwieniem na krzyżak z litego kawałka aluminium bardzo dużej grubości, ale widzę teraz że to się przekłada na jakość maszyny.