https://www.cnc.info.pl/album_pic.htm?pic_id=5063
Rozwiązanie działa w innej mojej maszynce ponad 2 lata. No i jest ostatnio na topie

Przepraszam, bo trochę się zgubiłem, a co ma lepszego przykład podany przez kolegę?orzel10000 pisze:Bartek np takie coś zrób
3tomolc pisze:Myślę że kolega orzeł ma niespełnione ambicje i realizuje je po przez autora wątkusyntetyczny pisze:Przepraszam, bo trochę się zgubiłem, a co ma lepszego przykład podany przez kolegę?orzel10000 pisze:Bartek np takie coś zrób
kropki ub ortografia pomoże komuś w budowie plotera czy wiedza którą z tematu uzyskasyntetyczny pisze:O ile dobrze widzę, to maszynki mają bardzo zbliżone wymiary. Ale na prawdę, kolega mógłby przynajmniej kropki stawiać.orzel10000 pisze:nie chodzi że leprze pod spodem blatu jest tylko dwie oprowadnicę a w twoim jest cztery a Bartek ma robić stół o wymiarach 300 na 400 wystarczy że wszystko skopiuje i ma gotowy projekt oto mi chodzi
nie bój się o to bo więcej pisze w prywatnych wiadomościach jak w tematach nie tak jak jeden napisał mi nie pisz w prywatnych wiadomościach tylko na forum bo punkty lecątomolc pisze:Ty się orzel nie denerwujorzel10000 pisze:sami specjaliści poziom 3 i elita forum sprowadzacie do tego by się po śmiać z kogoś a nie komuś doradzićnaprawdę, bo myślę ze tym wątkiem dogonisz elitę
.
Trochę się pośmiejemy, trochę mądrości a maszyna będzie działać.
orzel10000 pisze:1 nie chodzi oto że są takie same mają dwa szczegóły inne które przy małym blacie i małej podstawie są korzystne dwie prowadnice a nie cztery i ukryty silnik
syntetycznyPrzepraszam, bo trochę się zgubiłem, a co ma lepszego przykład podany przez kolegę?orzel10000 pisze:Bartek np takie coś zrób
W tym przypadku przynajmniej stół jest sztywny, a nie mega gnące się cienkie aluminium na 2 szynach
2 to że można komuś coś do radzić a nie pod śmiać się to dla3tomolc pisze:Myślę że kolega orzeł ma niespełnione ambicje i realizuje je po przez autora wątkusyntetyczny pisze:Przepraszam, bo trochę się zgubiłem, a co ma lepszego przykład podany przez kolegę?orzel10000 pisze:Bartek np takie coś zróbkropki ub ortografia pomoże komuś w budowie plotera czy wiedza którą z tematu uzyskasyntetyczny pisze:O ile dobrze widzę, to maszynki mają bardzo zbliżone wymiary. Ale na prawdę, kolega mógłby przynajmniej kropki stawiać.orzel10000 pisze:nie chodzi że leprze pod spodem blatu jest tylko dwie oprowadnicę a w twoim jest cztery a Bartek ma robić stół o wymiarach 300 na 400 wystarczy że wszystko skopiuje i ma gotowy projekt oto mi chodzi
4nie bój się o to bo więcej pisze w prywatnych wiadomościach jak w tematach nie tak jak jeden napisał mi nie pisz w prywatnych wiadomościach tylko na forum bo punkty lecątomolc pisze:Ty się orzel nie denerwujorzel10000 pisze:sami specjaliści poziom 3 i elita forum sprowadzacie do tego by się po śmiać z kogoś a nie komuś doradzićnaprawdę, bo myślę ze tym wątkiem dogonisz elitę
.
Trochę się pośmiejemy, trochę mądrości a maszyna będzie działać.
5 nie zawsze teoria z praktyką idzie w parze
martin_l pisze:Witam,
mam takie pytanie odnośnie silników krokowych a mianowicie tej aukcji:
http://allegro.pl/silnik-krokowy-2-nm-2 ... 68455.html
Czy te czarne "skrzynki" są potrzebne do działania układu? I co to dokładnie jest? Bo rozumiem z tego że silniki podpinamy do nich a nie następnie do sterownika np. 3 kanałowego?
orzel10000 pisze:nie kupuj czerwonych to szajs jak ci padnie układ tb6560 to i leci 5V a w tym niebieskim jak kupisz i zależy jaki będziesz używał program do nie których programów trza kabel przerabiać lpt i mała przeróbka trzech kondensatorów