Frezarka stalowa 400x350x150 - ocena i pomoc w projekcie
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
Re: Frezarka stalowa 400x350x150 - ocena i pomoc w projekcie
Jest - pasek 

„Największym wrogiem wolności jest najedzony niewolnik.”
To widzę

Musiał być jakiś powód i ten powód mi się wydaje ciekawy.
-
- Posty w temacie: 5
Każde inne rozwiązanie zajmie więcej miejsca?
„Największym wrogiem wolności jest najedzony niewolnik.”
No jak silnik od kołyski odwrócić do środka to zajmie tyle samo miejsca i jeszcze się zmieści do środka drugi silnik.
Dobra, bo wy tu nie lubicie jak ktoś wychodzi poza prostokąt, albo na mokro ma chodzić i nie mogą być krokowce wewnątrz.
-
- Posty w temacie: 11
cubit pisze:Dobra, bo wy tu nie lubicie jak ktoś wychodzi poza prostokąt.
Nie obruszaj się tak, tutaj są pomocni ludzie, a przede wszystkim mający nie raz doświadczenie.
Co do 5tej osi to jest też fajnyc chiński wymysł nie na paskach:

Przekładnie harmoniczne 50:1. Sam bym sobie sprawił, ale jednak to już 1000 dolców, więc jak na kaprys trochę za dużo. Wygląda pancernie, szczególnie w porównaniu z paskowymi kołyskami.
4ta oś na 50:1 harmonicznej u mnie chodzi całkiem ładnie, więc tutaj też bym się spodziewał niezłych osiągów.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 75
Kolego Cubit, przepraszam ale czytam Twoje posty i za cholere nie mogę zrozumieć o co chodzi. W sensie - w jaki sposób inaczej chciałbyś zamocować silniki? I tutaj bez złośliwości, może jestem zmęczony ale nie widze jak miałbym dać do środka krokowce. Poza tym nie kierowałem się absolutnie niczym, widziałem takie rozwiązanie w necie i po prostu gorzej lub lepiej je skopiowalem, uważam że skoro coś działa, nie warto przy tym za bardzo grzebać.
Edit:
Ok, chyba chodziło o podobne rozwiązanie jak kolega wrzucił powyżej. Tak jak wspomniałem wcześniej - skserowałem jedno z rozwiązań i tyle
Edit:
Ok, chyba chodziło o podobne rozwiązanie jak kolega wrzucił powyżej. Tak jak wspomniałem wcześniej - skserowałem jedno z rozwiązań i tyle

K.I.S.S - Keep it simple stupid!
Spoko, po prostu nie spotkałem się z takim mocowaniem i byłem ciekaw jaki jest powód.
Te w fabrykach wyglądają inaczej.
Wydaje się ono delikatne i sądziłem że jest jakiś powód żeby iść na taki kompromis, bo przecież możliwości zrobienia tego jest wiele.