Załóżmy że kupię takie serwo www.aliexpress.com/item/2-3kw-servo-mot ... 92331.html i chcę uzyskać taki efekt jak na filmiku w pierwszym poście to co mam dokładnie ustawić w machu, jak generować program w edgecamie

oskarivppl pisze: Załóżmy że kupię takie serwo www.aliexpress.com/item/2-3kw-servo-mot ... 92331.html i chcę uzyskać taki efekt jak na filmiku w pierwszym poście to co mam dokładnie ustawić w machu, jak generować program w edgecamie
czujnik jak do gwintowania to trochę mała rozdzielczość;) - kol kamar przerabiał już temat.jacek-1210 pisze:Simpson na potrzeby toczenia opracował i wykonał własny sterownik: przy frezowaniu oś pracuje jako indeksowana, a do toczenia sterownik w oparciu o sygnały sterowania suportem dobiera obroty tak, żeby prędkość skrawania była stała na średnicy. Sterownik mikroprocesorowy, z simpsonowskim programem.
Ten czujnik transoptorowy na wale, to może być czujnik do sterownika, do gwintowania (?)
Kamar, to w następnym wcieleniu będzie budował statki kosmiczne251mz pisze:
czujnik jak do gwintowania to trochę mała rozdzielczość;) - kol kamar przerabiał już temat.
mam wrażenie ,że jeśli nie bedzie dobrej przekładni to nie da się zrobić innej osi do toczenia niż indexowanej... - niestety w innym wypadku wszystko bedzie gumowe...
Oczywiście wolę kupić w Polsce, ale u nas kosztuje 2600zł 750w, a tam też taka cena ale za 2,3kw!jacek-1210 pisze:oskarivppl pisze: Załóżmy że kupię takie serwo www.aliexpress.com/item/2-3kw-servo-mot ... 92331.html i chcę uzyskać taki efekt jak na filmiku w pierwszym poście to co mam dokładnie ustawić w machu, jak generować program w edgecamie
Cudze chwalicie swego nie znacie. Rozejrzyj się najpierw w kraju. Tu http://allegro.pl/serwo-ac-750w-sterown ... 07369.html masz to samo na miejscu, w lepszej cenie i z jakąś gwarancją. Na dodatek prawdopodobnie od forumowego kolegi. A jak poszukasz lepiej, to może jeszcze taniej kupisz
[ Dodano: 2012-12-05, 09:48 ]
Simpson na potrzeby toczenia opracował i wykonał własny sterownik: przy frezowaniu oś pracuje jako indeksowana, a do toczenia sterownik w oparciu o sygnały sterowania suportem dobiera obroty tak, żeby prędkość skrawania była stała na średnicy. Sterownik mikroprocesorowy, z simpsonowskim programem.
Ten czujnik transoptorowy na wale, to może być czujnik do sterownika, do gwintowania (?)
oskarivppl pisze: Załóżmy że kupię takie serwo www.aliexpress.com/item/2-3kw-servo-mot ... 92331.html i chcę uzyskać taki efekt jak na filmiku w pierwszym poście to co mam dokładnie ustawić w machu, jak generować program w edgecamie
Oczywiście wolę kupić w Polsce, ale u nas kosztuje 2600zł 750w, a tam też taka cena ale za 2,3kw!