PS. Proszę nie odsyłać mnie do Google bo jest tam tego bez liku i nie wiadomo jak to wyglada w praniu
Frezarka CNC - aluminiowa - budowa - v. 2.0
-
pacyfic_77
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)

- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
-
unix
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)

- Posty w temacie: 11
Nakrętki są włożone do obudowy na pasowaniu suwliwym i kontrowane śrubamizacharius pisze:zastanawia mnie ta kasacja luzu.
czy to jest na zasadzie wyciąg - wbij drugą nakrętke?
Nie widać ich akurat na ostatnich zdjęciach bo są od drugiej strony

Zerknij na 4 post tego wątku
Co do materiału, to jest to płaskownik alu 20x100 w który, jaki i inne materiały, zaopatruję się tu http://www.pehamet.com.pl/
Zamów sobie formatki o długości jakiej chcesz, utną ci (z naddatkiem - nie tną na precyzyjny wymiar) i wyślą ci kurierem
W razie problemów pisz do mnie na PW
Pozdr
Testy wydajności są jak seks. Wszyscy chcą tego, każdy wie, jak to zrobić, ale nikt nie wie, jak porównać.
-
bartuss1
- Lider FORUM (min. 2000)

- Kontakt:
to kontrowanie jest do bani, robilem, wiem co z tego wynika po jakimś czasie, lepiej żeby kontra wchodziła w dołek w nakrętce a jak juz upierasz sie na tym kontrowaniu to posmaruj nakretke loctitemunix pisze:Nakrętki są włożone do obudowy na pasowaniu suwliwym i kontrowane śrubami
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
unix
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)

- Posty w temacie: 11
Jak zrobię "dołek" w nakrętce to nici z regulacji. Miałem podobne rozwiązanie w poprzedniej maszynce i wytrzymało 2 lata bez problemów więc mam nadzieję, że to równieżbartuss1 pisze:to kontrowanie jest do bani, robilem, wiem co z tego wynika po jakimś czasie, lepiej żeby kontra wchodziła w dołek w nakrętce a jak juz upierasz sie na tym kontrowaniu to posmaruj nakretke loctitemunix pisze:Nakrętki są włożone do obudowy na pasowaniu suwliwym i kontrowane śrubami
Lock też nie jest dobry bo regulacja luzów po jakimś czasie też nie będzie możliwa
Zastanawiam się czy nie zatoczyć stożka na końcu śruby i go zahartować żeby mocno "wchodziła" w brąz
Pozdr
Testy wydajności są jak seks. Wszyscy chcą tego, każdy wie, jak to zrobić, ale nikt nie wie, jak porównać.
-
qqaz
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 1
Zrób nacięcie jak czarna linia ( choćby flexem) i zaciśnij obudowę na nakrętce - nic się nie luzuje a masz możliwość dokładnego ustawienia luzu śruby bez przypadkowego przesuwania nakrętki jakie występuje podczas blokowania bocznym wkrętem.
Robienie dołków lub rowków pod czubek wkręta też nie rozwiaże sprawy bo nie wiadomo gdzie ten rowek ma być. I rzecz jest jednorazowa.
A z zaciskiem zawsze można coś poprawić z pierwotną dokładnością.
Robienie dołków lub rowków pod czubek wkręta też nie rozwiaże sprawy bo nie wiadomo gdzie ten rowek ma być. I rzecz jest jednorazowa.
A z zaciskiem zawsze można coś poprawić z pierwotną dokładnością.
- Załączniki
-
- 6093f2236544b021.jpg (33.98 KiB) Przejrzano 1624 razy
-
pacyfic_77
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)

- Kontakt:
Kliknąłbym pomógł ale nie mam takiej możliwościCo do materiału, to jest to płaskownik alu 20x100 w który, jaki i inne materiały, zaopatruję się tu http://www.pehamet.com.pl/
Zamów sobie formatki o długości jakiej chcesz, utną ci (z naddatkiem - nie tną na precyzyjny wymiar) i wyślą ci kurierem
W razie problemów pisz do mnie na PW