Morswinnik pisze:Cytat:
Ale polecałbym wyceniać komplet na maszynkę i to łącznie z obróbką.
Co upadły_mnichu dokładnie masz na myśli?
Miałem na mysli to, że trzeba "kompleksowo" podejść do zagadnienia czy to kupno butów czy budowa frezarki.
Bo bywa tak, że ktoś np. porównujac profile alu i stalowe mówi. Stal 3 razy tańsza i 3 razy lepsza (co mnie lekko wkurza bo nie podaje zastosowania). To skad się biorą ramy aluminiowe do rowerów??? Przeciez są 3 razy droższe i 3 razy gorsze od stalowych!!!
QwiateQ pisze:upadły_mnich, jeśli to nie tajemnica ani nie jest zabronione (w sumie forum ku temu powstaje) podaj kilka (aby nie faworyzować) firm które byś polecił w wykonaniu detali.
Nie chcę nikogo reklamować i nie wiem o jakie detale chodzi Ale odpowiem:
Detale typu wałki, osie stalowe, frezowanie, toczenie itp. zlecam w 3 firmach.
W jednej jest tanio, w drugiej jest dobrze, a w 3 jest szybko. Firmy te znalazlem rozsyłając zapytanie do ok 20 firm w Lublinie. I to nie jest żart ale naprawde tak jest.
Wiele firm nie ma aktualnych cenników. Ceny uzyskuje sie telefonicznie lub przez konkretne zapytanie. Prosze zwrócic uwagę, że na stronie sponsora forum jest uwaga (pewnie malo kto ja czyta

) "ceny podane na stronie mogą nie być aktualne". Wcale to nie jest głupia uwaga. Stałą cene może mieć chleb w piekarni.
[ Dodano: 2009-10-09, 19:32 ]
zachęcam do telefonów.
Akurat w firmie kupowany jest kolejny pakiet Inwentora. Inventor łacznie z ACadem i Mechanicalem w firmie, która nas "obsługuje" od lat jest....droższy o 1600 Euro od firmy zupełnie nam nieznanej.
Dodam, że obie firmy są autoryzowanym przedstawicielem Autodescu na Polske, działaja w sieci Autodescu, centrala zna kody aktywacji do naszego Inventora.
Jeden telefon za 2 PLN i ...oszczędność 1600Euro.