Frezarka CNC do cięcia wygiętego drewna
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 6
Frezarka CNC do cięcia wygiętego drewna
Witam Specjalistów !
chcę wykonywać usługi, to drewniane makiety na potrzeby uczelni oraz projektantów,
poszukuję maszyny o naprawdę niewielkim polu roboczym to wycinania precyzyjnego w już wygiętych elementach, tzn na długości 20-25 cm jest niewielki łuk, kilkustopniowy, zakładając, że frez wytnie mi dany element wchodząc od góry, ale na skutek wygięcia, od wewnętrznej strony materiału zostanie mniej, wie ktoś jak to ominąć ? tzn frez np w pewnym momencie musiałby ciąć pod kątem ? czy jest to możliwe ?
Będę baaaardzo wdzięczny za pomoc, ofertę.
Pozdrawiam
chcę wykonywać usługi, to drewniane makiety na potrzeby uczelni oraz projektantów,
poszukuję maszyny o naprawdę niewielkim polu roboczym to wycinania precyzyjnego w już wygiętych elementach, tzn na długości 20-25 cm jest niewielki łuk, kilkustopniowy, zakładając, że frez wytnie mi dany element wchodząc od góry, ale na skutek wygięcia, od wewnętrznej strony materiału zostanie mniej, wie ktoś jak to ominąć ? tzn frez np w pewnym momencie musiałby ciąć pod kątem ? czy jest to możliwe ?
Będę baaaardzo wdzięczny za pomoc, ofertę.
Pozdrawiam
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
Witam,
sorrki nie było mnie kilka dni,
jest to odcinek o długości 20 cm, przypominający sinusoidę gdzie różnica między górą a doliną wynosi max 2 cm. Podejrzewam, że frezarka to wytnie, jednak od wewnątrz krawędź będzie węższa ? da się zrobić tak żeby nie była ?
obraz z painta nie chce się załączyć, biorąc pod uwagę że materiał ma 5 mm grubości, jak uniknąć tego zmniejszenia materiału od wewnątrz...
INZSpawalnik, co masz na myśli ? mówiąc, że ''zagina''
sorrki nie było mnie kilka dni,
jest to odcinek o długości 20 cm, przypominający sinusoidę gdzie różnica między górą a doliną wynosi max 2 cm. Podejrzewam, że frezarka to wytnie, jednak od wewnątrz krawędź będzie węższa ? da się zrobić tak żeby nie była ?
obraz z painta nie chce się załączyć, biorąc pod uwagę że materiał ma 5 mm grubości, jak uniknąć tego zmniejszenia materiału od wewnątrz...
INZSpawalnik, co masz na myśli ? mówiąc, że ''zagina''
-
- Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 1
Dodawanie załączników.
https://www.cnc.info.pl/faq.htm#50
Może rozmiar pliku masz za duży. to zmniejsz jego rozdzielczość np. za pomocą infraview.
https://www.cnc.info.pl/faq.htm#50
Może rozmiar pliku masz za duży. to zmniejsz jego rozdzielczość np. za pomocą infraview.
CNC Masterwood Project 310L V4
Zaprawdę powiadam wam "Dbajcie o czystość stożka każdej obrabiarki CNC"
Zaprawdę powiadam wam "Dbajcie o czystość stożka każdej obrabiarki CNC"

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
równie dobrze może to byc spirala Fibonacciego, frez zwyczajnie jedzie po zadanej krzywiźnie z kompensacją g41/g42 lub bez czyli g40.loook pisze:jest to odcinek o długości 20 cm, przypominający sinusoidę gdzie różnica między górą a doliną wynosi max 2 cm. Podejrzewam, że frezarka to wytnie,
jesli to sinusoida, to chcemy uzyskac gorkę i dolinkę o tych samych wymiarach (żeby średnica frezu nam dolinki nie zabrała) wówczas najlepiej domyslnie nie stosowac kompensacji, jedynie przesunąc punkt poczatkowy programu.
Ostatnio zmieniony 09 maja 2013, 10:40 przez bartuss1, łącznie zmieniany 1 raz.
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign