Pomoc w budowie frezarki
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
Pomoc w budowie frezarki
Witam
Jestem tutaj nowy i przepraszam za śmiałość! Interesuje mnie budowa frezarki o polu roboczym od 400x400x100 do 500x500x150. Czy może mi ktoś pomóc i podesłać schematy lub linki do działających już projektów?
Z góry dziękuje i pozdrawiam
Wakary
Jestem tutaj nowy i przepraszam za śmiałość! Interesuje mnie budowa frezarki o polu roboczym od 400x400x100 do 500x500x150. Czy może mi ktoś pomóc i podesłać schematy lub linki do działających już projektów?
Z góry dziękuje i pozdrawiam
Wakary
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Kontakt:
no to jak opcjonalnie dochodzi stal to wachlarz się otwiera bardzo szeroko, bo jak ma służyć do wszelkiego rodzaju drewna to i dąb jest z drewna więc tylko konstrukcja metalowa. Pierwszy wniosek temat w złym dziale, ale jeśli zdecydujesz się jednak na tekstolit, sklejkę lub mdf to konstrukcja musi być przemyślana pod względem sztywności, tutaj na forum nie ma gotowych projektów od a do z, gotowe projekty można kupić, ale jest taka stronka np.
http://buildyourcnc.com/default.aspx
jest wszystko pokazane na filmikach możesz przeglądnąć, i nie daj się zwieść pozorom, nie jestem w tym taki dobry, po prostu nałogowo czytam forum, na pewno odezwą się lepsi ode mnie, ale oni potrzebują konkretnych pytań, ja na tu robię bardziej za "wprowadzacza" do tematu
http://buildyourcnc.com/default.aspx
jest wszystko pokazane na filmikach możesz przeglądnąć, i nie daj się zwieść pozorom, nie jestem w tym taki dobry, po prostu nałogowo czytam forum, na pewno odezwą się lepsi ode mnie, ale oni potrzebują konkretnych pytań, ja na tu robię bardziej za "wprowadzacza" do tematu
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Kontakt:
niestety nie znam innego źródła wiedzy które podaje maszyny na tacy, nie wiem jak ci mogę pomóc, wyglądasz na kogoś kto po prostu potrzebuje plany budowy, a takie rzeczy już kosztują. Czytaj forum i przeglądaj galerię może wybierzesz coś, na kształt czego będziesz chciał zbudować swoja maszynkę i jeszcze jedno, nikt tu sobie nie "pan'uje". życzę wytrwałości w lekturze. przepraszam, ale nie potrafię ci więcej pomóc, może koledzy