Witam,
Mam zaoferowane dwie przecinarki jedna z silnikami korowymi a druga z serwonapędami, który wybór będzie lepszy?
I drugie pytanie, polecacie jakąś firmę dystrybującą przecinarki plazmowe CNC? Na co zwracać uwagę żeby nie nadziać się na minę?
Pozdrawiam
Przecinarka plazmowa - serwonapędy czy silniki krokowe?
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Re: Przecinarka plazmowa - serwonapędy czy silniki krokowe?
Ostatnio jest jakaś cisza na forum 
Ja swoją pierwszą plazmę zbudowałem na krokowcach i działało ok, na źródle stamosa 85, jednak ten chiński badziew powodował tyle zakłóceń że się klawiatura zawieszała, po przesiadce na hypertherma 125 bez jakiej kolwiek zmiany w uziemieniu itp. efekt znikł jak ręką odjął.
Ale wracając do tematu wcześniej miałem krokowce teraz do nowej wstawiam serwokrokowe zobacze co z tego wyjdzie
Więcej niestety nie pomogę bo nie jestem expertem

Ja swoją pierwszą plazmę zbudowałem na krokowcach i działało ok, na źródle stamosa 85, jednak ten chiński badziew powodował tyle zakłóceń że się klawiatura zawieszała, po przesiadce na hypertherma 125 bez jakiej kolwiek zmiany w uziemieniu itp. efekt znikł jak ręką odjął.
Ale wracając do tematu wcześniej miałem krokowce teraz do nowej wstawiam serwokrokowe zobacze co z tego wyjdzie

Więcej niestety nie pomogę bo nie jestem expertem

-
Serwa są dokładniejsze i dużo szybsze w działaniu. Wszystko zależy od tego czego oczekujesz od maszyny. Jeżeli do dużej produkcji to zdecydowanie serwa, maszyna szybko sie zwróci 

-
To jest pytanie z serii co lepsze: auto za 2k kontra auta z salonu.
Serwa są o niebo lepsze w każdym możliwym kryterium, to jest w końcu ogromna różnica technologiczna.
Problem tkwi tylko w cenie, no można jeszcze powiedzieć że krokowce są łatwiejsze w obsłudze...
Serwa są o niebo lepsze w każdym możliwym kryterium, to jest w końcu ogromna różnica technologiczna.
Problem tkwi tylko w cenie, no można jeszcze powiedzieć że krokowce są łatwiejsze w obsłudze...