Blacha #200mm - Gdzię tną?
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
Blacha #200mm - Gdzię tną?
Potrzebuje namiar na firmę która tnie gazem takie grubasy.
Chodzi o firmę która na prawdę tnie, a nie ma tylko napisane 200mm na stronce, a jak przychodzi co do czego, to nie chcą Ciąć.
Chodzi o firmę która na prawdę tnie, a nie ma tylko napisane 200mm na stronce, a jak przychodzi co do czego, to nie chcą Ciąć.
Ja i moje maszyniątka https://www.facebook.com/KKMachines
Tagi:
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
masz za małe zamówienieKrako pisze:a jak przychodzi co do czego, to nie chcą Ciąć.

pytanie jeszcze z innej strony...
Masz materiał i potrzebujesz wyciąć czy szukasz cięcia z materiałem?
Bo wiesz... jak firmy tną #200 bardzo rzadko a nie mają akurat potrzebnego odpadu to nikt nie będzie kupował całego arkusza blachy aby Ci wyciąć coś nie dużego

-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
251mz,
Głównie chodzi o materiał.
Jak bym miał takiego kloca, to nawet pilnikiem albo kątówką można by ociosać pod wymiar o nazwie "mniej-wiecej" mi głownie chodzi, skąd wziąć taki kawałek stali o grubości 200mm.
Co do złomów to często nie maja możliwości cięcia co daje np klocek 600x2000x200mm
Nie musi to być cięcie gazem, może być pozostałość po produkcji.
Tolerancja to +/-10mm grubości, +200mm szerokości i +200mm długości.
Głównie chodzi o materiał.
Jak bym miał takiego kloca, to nawet pilnikiem albo kątówką można by ociosać pod wymiar o nazwie "mniej-wiecej" mi głownie chodzi, skąd wziąć taki kawałek stali o grubości 200mm.
Co do złomów to często nie maja możliwości cięcia co daje np klocek 600x2000x200mm
Nie musi to być cięcie gazem, może być pozostałość po produkcji.
Tolerancja to +/-10mm grubości, +200mm szerokości i +200mm długości.
Ja i moje maszyniątka https://www.facebook.com/KKMachines
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
na sam propan to najwyżej kuchenka do gotowania 
Pytałeś w BTH ?? tylko nie telefonicznie, najlepiej podjechać z rana i pomęczyć kolesi od "lasera". Tną tam wodą i mogą mieć odpady takich grubych blach. Niestety firma często stoi otworem do klienta i naprawdę trzeba męczyć, żeby sprawdzili co mają z takich rzeczy :/

Pytałeś w BTH ?? tylko nie telefonicznie, najlepiej podjechać z rana i pomęczyć kolesi od "lasera". Tną tam wodą i mogą mieć odpady takich grubych blach. Niestety firma często stoi otworem do klienta i naprawdę trzeba męczyć, żeby sprawdzili co mają z takich rzeczy :/
Pozdrawiam; Jarek
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
propanem lub propan butan a do tego tlen ... osobiście ciąłem odlew korbowodu o grubości 1,5m palnikiem pyrocut.
Cięcie szło dość sprawnie , KERF ( szczelina 14mm ) i nie było dużych problemów. Nawet hałas znośny.
Podobne grubości ( 200 - 1000 mm ) tną w żywcu w firmie PONAR. Można zapytać , powinni mieć coś odpadu.
Cięcie szło dość sprawnie , KERF ( szczelina 14mm ) i nie było dużych problemów. Nawet hałas znośny.
Podobne grubości ( 200 - 1000 mm ) tną w żywcu w firmie PONAR. Można zapytać , powinni mieć coś odpadu.
Pozdrawiam robaczki kolorowe :)