Wybór przecinarki
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 6
Wybór przecinarki
Witam
Chciałem prosić o radę co do wyboru wypalarki plazmowej. W tej chwili dysponuję 3 ofertami:
Stigal Dynamic
Eckert Jantar
Metal-Technika
Maszyna nie będzie jakoś nadmiernie obłożona. Zależy mi na urządzeniu, które da radę serwisować nadmiernie nie przepłacając a i serwis aby był dostępny w miarę szybko.
Kwestia współpracy z softem tez ma znaczenie. Jeśli ktoś może mi którąś doradzić to będę wdzięczny.
Chciałem prosić o radę co do wyboru wypalarki plazmowej. W tej chwili dysponuję 3 ofertami:
Stigal Dynamic
Eckert Jantar
Metal-Technika
Maszyna nie będzie jakoś nadmiernie obłożona. Zależy mi na urządzeniu, które da radę serwisować nadmiernie nie przepłacając a i serwis aby był dostępny w miarę szybko.
Kwestia współpracy z softem tez ma znaczenie. Jeśli ktoś może mi którąś doradzić to będę wdzięczny.
Tagi:
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 3
Niestety w sprawie wyboru zostają tylko referencje i odwiedziny / dzwonienie do firm posiadających interesujące Cię maszyny. Nikt, kto jest zadowolony nie napisze o tym na forum, bo woli zarabiać kasę zamiast zawracać sobie głowę pisaniem. Musisz porównać próbki, zapytać jak daje rade serwis i ile kosztuje itd.
Na forum polecenie "rzetelne" otrzymasz raczej od producentów / dealerów / serwisantów / od osób, które mają w tym jakiś interes i żadna w tym filozofia.
Pozdrawiam.
Na forum polecenie "rzetelne" otrzymasz raczej od producentów / dealerów / serwisantów / od osób, które mają w tym jakiś interes i żadna w tym filozofia.
Pozdrawiam.
Spawanie, gięcie, cięcie, zawsze pomogę.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
żadna z tych firm nie jest dobrym producentem. To są maszyny niskiej klasy ale stigal chyba się najlepiej plasuje z tych trzech producentów.
Jednak jeżeli chodzi o jakość cięcia , to nie maszyna jest tu wazna a narzędzie.
To jest tylko zwykły prosty ploter a uzbrojony w odpowiednie narzędzie może dobrze zarabiać.
Co do programu CAM ... popytaj o NERON-a
Jednak jeżeli chodzi o jakość cięcia , to nie maszyna jest tu wazna a narzędzie.
To jest tylko zwykły prosty ploter a uzbrojony w odpowiednie narzędzie może dobrze zarabiać.
Co do programu CAM ... popytaj o NERON-a
Pozdrawiam robaczki kolorowe :)
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Na pewno cena. Dużo niższa , wsparcie też jest konkretne.
Ale technicznie , to tak naprawdę są porównywalne. Oczywiście są różnice większe i mniejsze.
Szkolenie zdalne , rozmowa w PL ... bo i producent jest PL.
Już kilku Słowackich klientów zrezygnowało z wrykrysa a przeszło na nerona.
Tłumaczenia były rożne. Ale cenowo jest nie porównywalny.
Ja teraz czekam na najnowszy produkt który będzie obsługiwał i u mnie frezarki. Oczywiście NERON to robi ale chcę zakupić coś nowszego.
Można zawsze pobrać wersję testową. Nie pasuje pytać i szukać dalej.
Ale technicznie , to tak naprawdę są porównywalne. Oczywiście są różnice większe i mniejsze.
Szkolenie zdalne , rozmowa w PL ... bo i producent jest PL.
Już kilku Słowackich klientów zrezygnowało z wrykrysa a przeszło na nerona.
Tłumaczenia były rożne. Ale cenowo jest nie porównywalny.
Ja teraz czekam na najnowszy produkt który będzie obsługiwał i u mnie frezarki. Oczywiście NERON to robi ale chcę zakupić coś nowszego.
Można zawsze pobrać wersję testową. Nie pasuje pytać i szukać dalej.
Pozdrawiam robaczki kolorowe :)