Niby masz rację

Tak samo Ztka nie będzie lekka bo jest wykonana z 12mm stali C45 tylko narazie tego nie widać ale będzie tam zamontowany albo punktak pneumatyczny ale myślę o zamontowaniu po prostu elektrowrzeciona
Niby masz rację
snajperman-s1 pisze:U mnie wprowadzają rezonans - koło jadąc po listwie drga na zębach
to do mnie ?odzi_2005 pisze: Co do rezonansu posprawdzaj czy masz wszystko w osi itp. Wszyscy to stosują i działa
odzi_2005 pisze:9
Kontakt: Skontaktuj się z odzi_2005
Re: Nowy projekt budowy stołu
Zgłoś ten post Cytuj Cytuj #14 Post napisał: odzi_2005 » 14 gru 2017 21:38
Listwy zębate będą tutaj zębami do dołu moduł 2. Co do rezonansu posprawdzaj czy masz wszystko w osi itp. Wszyscy to stosują i działa
W stole będzie wanna wodna z możliwością zanurzenia materiału pod wodę podczas cięcia.
A dzisiaj przyszły 4 silniki serwokrokowe po 9Nm
Yarec
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Kontakt: Skontaktuj się z Yarec
Re: Nowy projekt budowy stołu
Edytuj Zgłoś ten post Cytuj Cytuj #15 Post napisał: Yarec » 14 gru 2017 22:13
odzi_2005 pisze:
snajperman-s1 pisze: ↑10 gru 2017, 12:17Wszystko spoko ale mam kilka pytań :
Montowales juz listwy zębate?
U mnie wprowadzają rezonans - koło jadąc po listwie drga na zębach (jak betoniarka)....
Robisz wanne wodną czy odciag - stół suchy?
Ja będę swoją plazme przerabial i zastanawiam się nad przeniesieniem napędu pasami zebatymi z obu stron Y (tyle ze to kurde 3.5 metra więc nie mało znowu...)
snajperman-s1 pisze: ↑15 gru 2017, 00:22Sorki Pany ale nie było mnie chwilowo...
Co do rezonansu - u mnie listwy tez sa zębami w dół ale problem może być w zbyt małych zebatkach (nie pamiętam ile mają zębów - ok 3-4cm średnicy) oraz moduł 2.
Niedługo będzie przerobka maszyny i spróbuję zamontować duże koła może będzie lepiej