Masz zajarzenie HF czy dotykowo?
A gaz ("na sucho") po naciśnięciu przycisku przepływa ?
https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q= ... PnjqRZel-Q
NICadam Fx pisze:Czyli tak :
Jak naciśniesz włącznik to powietrze zaczyna lecieć .. a czy jak zbliżysz do mat. do którego masz podpiętą klemę słychać charakterystyczne buczenie i przeskakiwanie iskierek?
NICadam Fx pisze:jakaś reakcja jak dotkniesz do materiału końcówką palnika?
Może być ale nie będę rozbierał jest gwarancja, prąd jakiś płynie między przewodami bo dałem cieniutki drut prosto do palnika i masy to upaliło. Sadze że może masz racje i któryś kabelek odpięty w środku.adam Fx pisze:w nowych spawarkach plazmach często zdarza się że wewnątrz nie jest podł. któraś z wtyczek .. osobiście miałem taki przypadek właśnie HF nie było. musiałbyś zajrzeć do środka.
zwykle urządzenia spawalnicze zgodnie z instr. należny okresowo otwierać i czyścic je z bardzo szkodliwego dla nich kurzu który w warunkach warsztatowych zawiera pyły metaliczne więc z nawet jak skontaktowałem się z serwisem to kazali nie wysyłać tylko otworzyć i zobaczyć czy wtyczki podpięte wszystkie.rysmen pisze:nie będę rozbierał jest gwarancja,
co to da w tym przypadku?creattine1 pisze:A zrób na początek łopatologicznie kupując spawarke berkers miałem taki problem odepnij wtyczkę i są tam dwa piny zewrzyj je i zobaczysz czy puszcza powietrze jak puści to zrób to jeszcze raz przy blaszce i zobaczysz czy działa może poprostu jest przycisk uszkodzony ja tak miałem a jak to nie podziała to dzwon na serwis door to door i po sprawie