kjellberg pa-s45w
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 7
wrzucam zdjecia rozebranego kjellberga
- Załączniki
-
- _s0.zmniejszacz.pl_zdjęcie0188_zmniejszacz-pl_467095.jpg (29.2 KiB) Przejrzano 1071 razy
-
- _s0.zmniejszacz.pl_Zdjęcie0189_zmniejszacz-pl_117117.jpg (50.39 KiB) Przejrzano 1071 razy
-
- _s0.zmniejszacz.pl_Zdjęcie0190_zmniejszacz-pl_813992(1).jpg (36.61 KiB) Przejrzano 1071 razy
-
- _s0.zmniejszacz.pl_zdjęcie0191_zmniejszacz-pl_939341.jpg (29.58 KiB) Przejrzano 1073 razy
-
- _s0.zmniejszacz.pl_zdjęcie0192_zmniejszacz-pl_871491.jpg (35.69 KiB) Przejrzano 1079 razy
-
- _s0.zmniejszacz.pl_zdjęcie0193_zmniejszacz-pl_773568.jpg (37.4 KiB) Przejrzano 1075 razy
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 10
- Kontakt:
4 zdjęcie od góry. O tej skrzynce wspominałem
2 zdjęcie , widzisz pompę a za nią jest cewka z ok 10 zwojami. Do niej jest włożony kontaktron.
musisz wszystkie odszukać i je sprawdzić czy przypadkiem nie jest sklejony.
kontaktron jest ze szkła więc ostrożnie żeby nie pękł.
i to wszystko w tym temacje.
2 zdjęcie , widzisz pompę a za nią jest cewka z ok 10 zwojami. Do niej jest włożony kontaktron.
musisz wszystkie odszukać i je sprawdzić czy przypadkiem nie jest sklejony.
kontaktron jest ze szkła więc ostrożnie żeby nie pękł.
i to wszystko w tym temacje.
Pozdrawiam robaczki kolorowe :)
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 7
wielkie dzieki za pomoc bede probowal dzis sie z tym uporac
pozdro
[ Dodano: 2012-03-24, 20:48 ]
wlasnie wrocilem z warsztatu z kjellbergiem juz wszystko ok. Wzielem ze soba elektryka ktoremu dalem do przeczytania tego posta. Po sprawdzeniu wszystkiego co tu zostalo opisane ale wszytko bylo ok. Okazalo sie ze dwa kabelki bylu zacisniete ze soba tryktrykiem i przez to robilo zwarcie.
wielkie dzieki za pomoc
pozdro
[ Dodano: 2012-03-24, 20:48 ]
wlasnie wrocilem z warsztatu z kjellbergiem juz wszystko ok. Wzielem ze soba elektryka ktoremu dalem do przeczytania tego posta. Po sprawdzeniu wszystkiego co tu zostalo opisane ale wszytko bylo ok. Okazalo sie ze dwa kabelki bylu zacisniete ze soba tryktrykiem i przez to robilo zwarcie.
wielkie dzieki za pomoc
-
- Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 2
witam, podepne sie do tematu,
mamy ten sam agregat i mielismy juz kiedys to samo uszkodzenie - upalona plytka pod rezystorami i powodem bylo sklejenie sie ktoregos z przekaznikow / stycznikow widocznych w jednym rzedzie na foto nr1.
teraz mielismy kolejna przygode - palnik i agregat juz doprowadzony do porzadku ale musimy / chcemy wymienic plyn chlodzacy i tu pytanie - czego uzywa sie do chlodzenia ??
czy to zwykla woda destylowana czy jakies inne cudo ??
mamy ten sam agregat i mielismy juz kiedys to samo uszkodzenie - upalona plytka pod rezystorami i powodem bylo sklejenie sie ktoregos z przekaznikow / stycznikow widocznych w jednym rzedzie na foto nr1.
teraz mielismy kolejna przygode - palnik i agregat juz doprowadzony do porzadku ale musimy / chcemy wymienic plyn chlodzacy i tu pytanie - czego uzywa sie do chlodzenia ??
czy to zwykla woda destylowana czy jakies inne cudo ??
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 10
- Kontakt:
inne cudo.
musi być płyn który również smaruje.
http://www.pierce.sk/?vyrobcaid=2&fkate ... vyrobcovia
powyżej masz link gdzie możesz np. kupić.
musi być płyn który również smaruje.
http://www.pierce.sk/?vyrobcaid=2&fkate ... vyrobcovia
powyżej masz link gdzie możesz np. kupić.
Pozdrawiam robaczki kolorowe :)
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Witam,
Posiadam identyczny agregat i podobno przyczyną wypalania się tej płytki może być uszkodzony stycznik K4 z grupy BG 0040A.
Teraz mam inny problem z tą płytką mianowicie przepala się bezpiecznik na niej i nie mogę zlokalizować przyczyny.W serwisie powiedziano mi, że kondensator na wejściu może być uszkodzony, został sprawdzony i jest podobno dobry. Proszę o pomoc . Dzięki.
Posiadam identyczny agregat i podobno przyczyną wypalania się tej płytki może być uszkodzony stycznik K4 z grupy BG 0040A.
Teraz mam inny problem z tą płytką mianowicie przepala się bezpiecznik na niej i nie mogę zlokalizować przyczyny.W serwisie powiedziano mi, że kondensator na wejściu może być uszkodzony, został sprawdzony i jest podobno dobry. Proszę o pomoc . Dzięki.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3