Witam kupiłem tokarke ale nie posiada żadnej tabliczki może ktoś pomoże
Witam kupilem tokarke ale nie posiada zadnej tabliczki moze ktos rozpozna
W czym pomóc ? Tokarka wygląda na maszynę uniwersalną, jest przesadnie pomalowana, no ale malować też się na czymś trzeba uczyć. Co do typu i producenta to przez te grube warstwy farby trudno cokolwiek powiedzieć, poza tym, że może to być już stu letnia maszyna, albo niewiele młodsza. Napisz najlepiej po co ją kupiłeś, bo jeżeli po to by ładnie wyglądała to nie wiem czy dobrze trafiłeś, natomiast jeżeli chcesz coś z nią zrobić, ewentualnie używać jej w celu do którego została wyprodukowana, to powinieneś przedstawić o wiele więcej szczegółów jej konstrukcji a ja i zapewne wiele osób oceni do czego zastosowane w niej rozwiązania się nadają i jak je używać aby nic nie zepsuć, co jak sądzę jest dla początkującego bardzo istotne.[email protected] pisze: ↑21 lis 2017, 21:18Witam kupiłem tokarke ale nie posiada żadnej tabliczki może ktoś pomoże
Nie uważasz , że to już ,, musztarda po obiedzie" , a pytanie o tabliczkę to raczej do sprzedającego ?[email protected] pisze: ↑21 lis 2017, 21:18[hsimg]
[/hsimg]
Witam kupiłem tokarke ale nie posiada żadnej tabliczki może ktoś pomoże
No widzisz, od tego można było zacząć, a my tu wiemy jak to sprawdzić, robiliśmy coś takiego i daje to niezłą frajdę, ale na podstawie tego jednego zdjęcia to jest niewykonalne. Zobacz sobie jakie dane są potrzebne dla rozszyfrowania nieznanej tokarki na podstawie starego tematu.[email protected] pisze: ... chciał bym odszukać jakieś tabliczki aby móc zrobić gwint na niej