Wymiana uchwytu TUE 35
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Wymiana uchwytu TUE 35
Witam
mam od nie dawna tue 35 z uchwytem 200 który ma wyrobione szczęki ,do tego dostałem prawie nowy 160 bisona i teraz pytanie :
sprzedawać 160 i kupić chińską 200 bo na bisona to mnie jeszcze nie za bardzo stać
czy przerobić tarczę zabierakową pod 160
tokarka używana bardziej amatorsko
pzdr.
Mariusz
mam od nie dawna tue 35 z uchwytem 200 który ma wyrobione szczęki ,do tego dostałem prawie nowy 160 bisona i teraz pytanie :
sprzedawać 160 i kupić chińską 200 bo na bisona to mnie jeszcze nie za bardzo stać
czy przerobić tarczę zabierakową pod 160
tokarka używana bardziej amatorsko
pzdr.
Mariusz
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Faktycznie, jest to najmniej inwazyjny sposób podejścia do problemu, należy jednak pamiętać, że nawet nowy uchwyt 200mm będzie wymagał przetoczenia zabieraka, a co za tym idzie zamka na zabieraku. Współczesny uchwyt wcale nie musi dokładnie pasować do wymiarów poprzedniego osadzenia, a brak "nadmiaru" materiału do ponownego przetoczenia może stanowić poważny problem.Zienek pisze:To najmniej inwazyjny sposób. Będziesz mógł wrócić do 200mm jak fundusze pozwolą.
Co do 200mm o niewiadomych wymiarach, to wyciągniej jedną szczękę, suwmiarka w dłoń i będziesz wiedział co masz.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Moje boje z takim pierścieniem są opisane tutaj.
https://www.cnc.info.pl/topics56/polski ... 87,150.htm
https://www.cnc.info.pl/topics56/polski ... 87,150.htm
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Opinią z użytkowania sięnie podzielę natomiast moja opinia na temat zakupu takiego uchwytu jest jedna : NIEEEE. Przecież jak na spokojnie będziesz polował na portalach aukcyjno-ogłoszeniowych to na pewno znajdziesz nowego Bisona z drugiej ręki za te pieniądze. Ja za swoją 160 nówkę z lewymi szczękami zapłaciłem jakieś dwa, może trzy miesiące temu 400 zł, a z tego co czytałem na to forumowicze w jeszcze lepszych cenach potrafią kupić. Pozdrawiam