Może niedokładnie się wyslowilem. Wibracje są na małej szufladce na której jest imak i którą można skręcać pod kątem a nie na prowadnicy poprzecznej

Planuję wytaczakiem bodajże fi32 na płytki Wnmg używam R0. 4 ponieważ odlew ma wystający fragment który prawie dotyka prowadnic łoża i uniemożliwia podjechanie suportem bliżej detalu na tyle żeby móc planować zwykłym nożem.
Tak więc po zablokowaniu suportu na łożu i przykreceniu nakrętki kasujacej luz na śrubie szufladki problem nie występuje ale nie mogę praktycznie obracać pokrętłem tej szufladki a w moim przypadku na prawdę jest to potrzebne. Niestety chwilowo nie mam możliwości zrobienia zdjęcia tej szufladki ale powinno być wiadomo o co chodzi.
Dodam że wystający fragment odlewu przy już 200 obrotach nadaje na prawdę dużą siłę odsrodkowa że aż maszyna lata przód tył, to że przy 100 obrotach, jakbym załączył np 500 obrotów maszyna mogłaby się moim zdaniem wywrocic

Nie mam pomysłu jak skutecznie blokować tą szufladkę tak żeby za chwilę po planowaniu móc ją odblokować i toczyć kilka średnic wewnętrznych
Dodane 3 minuty 27 sekundy:
I owszem używałem tej śruby z kwadratowym łbem i jest to zacisk suportu ale tutaj nie ma problemu zegar nie wykazuje przesunięć podczas planowania czoła zaś szufladka narzędziowa przesuwa się znacznie, o 0.9mm na całej toczone długości / średnicy
Dodane 2 minuty 6 sekundy:
Tocze przy 100 obrotach chciałem napisać