Pomoc w wyborze tokarki
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 9
Zluzowujesz gitare i odsuwasz od zębatki na wrzecionie , tam nie ma dźwigni , masz tu "nową" aukcje http://allegro.pl/tokarka-frezarka-ous- ... 62549.html , ta o której wspominasz to chyba jest sztucznie "napompowana " do takiej sumy .
, nieraz widzę że u sprzedających po 3-4 miesiącach cudownie odnajdują się rzeczy i sprzedają części jakie np nie dali Tobie itp 

perfekcyjna B. S. , OUS 1 - Oświęcim 1066/72r; Pozdrawiam
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
żeby pociąg wyłączyć na stałe to przegub ale jakby się chciało na chwile wyłączyć pociąg to co wtedy?? Jak zacząć skrobać gwint(teraz przemyślałem i uznałem że tokarka jest urządzeniem powtarzanym(wystarczy nie wyłączać pociągu)) Tylko teraz co na to silnik skoro będzie uruchamiany pod obciążeniem??
Ile średnio razy trzeba przejechać aby zrobić gwint metryczny??(np.1,25)
Ile średnio razy trzeba przejechać aby zrobić gwint metryczny??(np.1,25)
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 12
Co kolega obiecał bo nie rozumiem , chodzi o filmik? jeśli tak to nikt nie powiedział żebym go nagrał.kris514 pisze:Widzę że kolega obiecał i na tym się skończyło...
Śruba pociągowa jest odłączana, na końcu jest lekko podfrezowana co pozwala na to by po założeniu wałku kardana mogła być kontrowana małą śrubką.
Wałek który się nakłada na śrubę jest oznaczony na zdjęciu :

Na jeden przejazd zagłębia się około 0.2mm , rożnie uczą można więcej (gwintowanie)
OUS-1 TSA-16 Mn-80a
-
Chodzi o to ze mialem obiecane zdjecia i opis na pw tokarki tue 35 za 1500zl ale na tym sie skonczylo
Z tym posowem chodzi mi o to zeby mozna bylo nietrwale rozlaczyc go (jak bieg sprzeglem w motorze) ale z tego co widze to takiej funkcji nie ma
A jak rozwiazane jest to gdy sie sruba od posuwu skonczy (maszyna staje czy co?)
Z tym posowem chodzi mi o to zeby mozna bylo nietrwale rozlaczyc go (jak bieg sprzeglem w motorze) ale z tego co widze to takiej funkcji nie ma
A jak rozwiazane jest to gdy sie sruba od posuwu skonczy (maszyna staje czy co?)
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 7
-
Dobra temat nie aktualny, kupiłem robioną
(człowiek uczy się na błędach).
Oczywiście nie ma ona gwintów. Tylko aby nie zakładać nowego tematu:
jaki nóż jest do czego (np. aby wytoczyć tulejkę jaki by trzeba?)
co są warte komplety na allegro po 70 zł
Jakiego rozmiaru noży potrzebuję?? (uchwyt na nóż 20x30)

Oczywiście nie ma ona gwintów. Tylko aby nie zakładać nowego tematu:
jaki nóż jest do czego (np. aby wytoczyć tulejkę jaki by trzeba?)
co są warte komplety na allegro po 70 zł
Jakiego rozmiaru noży potrzebuję?? (uchwyt na nóż 20x30)
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 7
Niewiele, część to chińska tandeta. Lepsze do małych tokarek są zwykłe dobrze wyprofilowane stalki. Do obróbki twardych materiałów (ale nie tylko) można sobie zrobić nóż składany, najłatwiej na płytki trójkątne.kris514 pisze: co są warte komplety na allegro po 70 zł
Ostatnio zmieniony 24 lut 2013, 18:27 przez Andrzej 40, łącznie zmieniany 1 raz.